Th1 i Th2 е показател на имунолошкиот систем, бидејќи може ембрионот да го прифати како страно тело и исфрли. Добра анализа Тh1 треба да биде низок, ако е висок постои опасност од спонтани. Убаво е да се направи таа анализа, мислам дека само Synlab ги работи, цените се тие, и само вп понеделник земаат крв, ако вие итно гледајте понеделник следен да си закажете. Среќно!
Со терапија се почнува по извршена пункција истиот ден - до позитивен тест на бременост. Потоа Ивф докторот, насочува дали сеуште има потреба.
Кои се индикациите за др да одлучи да прати за тоа испитување? За Th1 i Th2 зборам. Не знам веќе уште што да доиспитам. Антитела инаку ок ми се.
Здраво, Дали имаш испитано ТСХ коклу ти е? Имај во обзир и да не си Хашимото може тсх да се качи да е нормално не нормално за трансфер и за после трансфер. Од прогесторонот многу се качува.
Zdravo Majki mi treba pomosh.Sakam da ostanam bremena so vtoro detence ama vekje nekolku meseci neuspeshno.Pravev hormoni i ispadna deka FSH mi e 19,7 .Doktorkata mi kaza da pijam MAKA apcinja ama posle nekolku dena utvrdiv deka sum alergicna na Maka so isfrlanje i otekuvanje na race i noze.Me posovetuva da pijam leneno seme i Algi.Dali nekoj znae od kade i koi Algi moze da se kupat da se naracaat.Vi blagodaram i ako bi imalo nekoj slicen problem so mojot Ve molam posovetuvajte me sto bi trebala da pravam.
денес испитав во Синлаб. Може и во вторник, само во Тафталиџе испитуваат. Околу 7000 платив, резултати за 10-14дена. Во Германија ги праќаат на анализирање. Ми напоменаа дека поради транспортот, постои можност да не се успешни анализите па да треба да го повторам тестирањето.
Сестра Анита е најпосветената медицинска сестра! Јас имам лично искуство со неа и со д-р Лазаревски и претходно не сум сретнала попосветена медицинска сестра. Наместо да се хејта, треба да имате трпение и смирение. Тежок е патот низ кој поминува секоја жена во текот на ивф - процесот, но треба да му верувате на докторот и да ја почитувате мед. сестра, бидејќи таа ви е водичот низ тој процес. Сестра Анита никогаш не препишува терапија на своја рака, туку исклучиво по насока на д-р Лазаревски. Дај Боже сите сестри да се како сестра Анита - прекрасна во секоја смисла на зборот, како и д-р Лазаревски со кого се најуспешен тандем. Ви посакувам среќа на сите!
Sigurno imas uspesna prikazna, sto si tolku fascinirana. Pak ke kazam sekoj so soveto iskustvo. Sekoja kaj sto ima uspeh za nea se najdobri. Godini da im si pacint i da nemas nikakov rezultat ili da te nasoci da ispita nesto da se vidi kade e problemot, jas nemam slusnato ili pak jas sum go nemala toj tretman. Sakam da si go zadrzis ova mislenje i pak ke kazam ako si so uspeh, milo mi e zasekogas ke si go imas toa mislenje. Nesakam na nikoja da i pretstavuvam negativna slika, no jas sum razocarana no toa sum samo jas.
Пред 8 години кога пиев ги земав од Зегин Здрава Храна. Пиев два вида на алги. Како што подоцна разберав, треба многу да се внимава со них, посебно ако има варијации со тироидната. Јас тоа време одев на нутриционист и оброците ми беа со смутиа со алги. Не си направив штета, ама немав ни корист. Барем јас лично.
Естрофем јас прскам спреј насабајле и навечер, декортин насабајле штом станам, аспирин во тек на ден со јадење, клексан навчер и после ручек имам јас пролутекс. Плус витамините..
Девојки, Каква ви е праксата после е трансфер, дали лежите цело време првите 10 дена, или се движите, излегувате надвор на кратки прошетки, можеби некој и на работа се вратил после првата недела. Би сакала да чујам искуства, јас со првото ИВФ бев како уплашена, лежев скоро сите 10 дена, станував до тоалет и ептен на кратко низ дома. Сега некако сум полабаво, на трет ден почнав и ручек да правам, мијам чинии, домашни раб.без кревање тешко. Мислам ако сака да биде ќе биде ... Ваше мислење/искуства
Од Њуборн ми дадоа шема што и како треба да се зема терапијата ,јас вака по часови: -Аспирин 1x1 наутро после појадокот (08h) -Циклогест 1 наутро и 1 навечер (09h и кога си легнувам да спијам второто 12/01h) -Декортин 1х1 попладне (15h) -Клексан наведено ми е во 20h -Естрофем не примам -Циклопрогинова 1х1 попладне (17h) Плус терапија што си примам за крвен притисок и тахикардија ја вметнувам измеѓу овие.
Уште на денот на трансфер кратка и бавна прошетка , одење до маркет,по гости,со гости и така терам еве веќе 8 дена а куќни работи најнормално воопшто не се штедам освен што не кревам тешко и не запнувам нешто на сила вака реков ќе терам па што биде нека биде, затоа што правото инвитро неуспешно ми беше а слушав како што кажаа во клиниката 3 дена лежење после лесни активности по дома и од тоа пропаднав психички....нема правило дали ќе лежиме или не ете во странство ги тераат 20 минутна прошетка одма после трансферот и одма се враќаат на работа така да како рече Бог така нека биде . Со среќа и со лесно на сите.
Баш така, и мене психа ме утепа првиот пат, како уплашена бев, на секој бодеж во стомак реагирав, секое одење во тоалет проверував да не има циклус, хаос. Сега веќе решив да не си го правам тоа, лабаво, и ќе почнам и јас да излегувам полека до маркет, кратки прошетки и сл. Дај Боженце сите да си имаме успех и здрави и убави бебчиња
Си треба раздвижување за циркулација за повеќе успех, лежењето полошо влијае а за психичкиот момент да не зборувам тоа е јасно на сите овде