Ова е сликано во фонд на шалтерот кај што се поддаваат документите. Дополнително на ова, треба да пополниш барање, го имаат таму. За извештаите од лекар, прифаќаат копии, оригиналите си ги задржуваш. Од фиск.сметки и сметкопотврди бараат и оригинали и копии. Потврда од матичен прифаќаат во било каков формат, битно да има печат и потпис ( мене конкретно ми беа рецепти испишани со ракопис пациентката прими х клексани).
Jas ne uspeav da mi gi refundiraat sredstvata,I pokraj toa sto nosev izvestaj od specijalist ne mi bese prifaten deka na izvestajot bese naveden po preporaka od Dr Lazarevski. Da znaes trebalo po nivna preporaka da pisuva,taka mi bese kazano I od clenkite tuka I od Fondot. Ili obrati se transfuziologija,mene tamu ne sakaa ni izvestaj da mi napisat.
Здраво Собираме документи за инвитро со машки фактор сме, кај мене испитани хормони на 3 ден во ред, пред 6 месеци микробиолошки во ред , редовен циклус, досега само метлирана фолна 400мг пијам што друго од витамини да пијам. Фала ви поздрав
Најдобро да се консултирате гинеколог кој што ќе ве води, или вашиот матичен гинеколог, но можете секако да започнете со Femibion или Premama, како и Овунорм за квалитет на ј.клетки, ова е основно што треба да се пие за било која жена што планира бременост и тоа 3 месеца однапред, посебно кога за ИВФ се работи. Среќно