Па нели на денот на трансферот ти дават домумент на кој пишува колку јајце клетки ти извадиле, колку се оплодиле и колку ембриони трансферирале, мислам дека на тој извештај се мисли.
@*gjoi* пишува на него кој протокол е користен, кога е започнат, што се користело, колку јајце клетки се извадени и оплодени и кога е направен трансферот. Од денот на направениот трансфер се бројат шест месеци за да можеш да поднесеш документи за нов ваучер.
Фала ти, за 4 се спремам преку фондпт и до сега не сум поднесувавала таков документ само во обрасците пополнував колку итн.
Првиот пат и јас не дојдов до трансфер. Имав 3 јк, од кои 2 се оплодија но не преживеаа. На крај, после 5тиот ден ми извадиа нов извештај на кој пишуваше дека ембрионите престанаа со развој, и немав трансфер, го поднесов и ми одобриа втор ваучер. Ова е за Њуборн, верувам дека секаде е исто. Доколку пак не се извадиле воопшто јк, тогаш можеш да го поднесеш од пункција.
А знае некоја за нов извештај за амх хормон дали треба пак да поднесам? Минатиот пат ми го побараа дополнително и го поднесов.
Јас 3 ваучери имам добиено без да поднесам АМХ, искрено незнам во кој случај бараат накнадно да поднесеш, дали возраста или нешто друго?
@Mila0000 ми побараа дека првично имав доставено две инсеминации и докторот ми имаше пишано ради намалени антрални фолекули да се оди директно за ивф. Правевме уште една инсеминација што ја побараа и амх па ми одобрија ваучерот. Затоа не знам да не губам време дали да поднесам пак амх или не. Инаку возраст 36.