Затоа мене докторот после ивф-то ме натера да чекам до 16тиот ден од трансфер. Тешко беше, ама не сакав пак за џабе да ја поминувам среќата од позитивен тест.
Nemas gajle toa se slucuva na kraj na cetvrta nedela, pocetok petta, zboruvame od posledna menstruacija
Znaci da ne bidam pogresno svatena site nie sme se zaclenile na forumov od sto imame maka,a ne da se navreduvame i ponizuvame megju sebe,ako mozime da si pomagame,a ne da si odmagame.Iako sum nov clen imav dovolno vreme vo razgovori i razmenuvanje na mislenja da ja zapoznaam @kukla21 nauciv mnogu raboti od tebe milavratini se pobrzo falisse izvinuvam za dolgiov post
Dusicke jas 5 den simnav i kaciv 24 skali i setav niz cela naselba taka da slobodno setaj popoleka gledas deka jas uspeav opusti se i ti i se ke bide samo pozitivna misla nisto drugo..
Pa dobro vrsnicki sme jas 35 god. a soprugot 37 god. taka da ne se razocaruvaj.najtragicno bese sto nie nemavme nikakov problem nikoj ne mozese da najde nikakov problem site krevaa ramenici zosto ne uspevame nitu ednas do sega,Prvo invitro pravev pred 15 dena vo Sistina kaj Lazarevski i konecno uspeavme fala mu na Boga dojde i naseto vreme..Kazav i pak ke povtoram ako jas uspeav veruvaj so nisto posebno samo so pozitivna misla site,ama bas site ke upeete ne gubete nadez..
Se simnav denes prv pat samo za do crkva i toa so kola me vozese mm i pak nazad vo krevet, a od ponedelnik veke osmi den ke pocnam i na rabota, samo so gospod napred da bide se kako sto treba i jas da si ja docekam tvojata radost
Pa sto cekas vremevo top sonce puka ti setaj si gali mese i kazuvaj im na bebusite kolku gi sakas i gi cekas so netrpenie ,nemoj vo nitu eden moment da pomislis na loso.Gledas deka Gospod ni se smiluva konecno se mnozime masala ubavo trgna proletva site do edna da ne ogree sonceto vo vistinska smisla na zborot...i da ja iscistime temava da ne ostane ni edna
Devojki,Edno prashanje dali ima praktika da se doplaka iako ste so vaucher? Imeno jas sum so dolg protokol doktorot hormonite gi broi poedinechno, go chitam pravilnikot od fond i za ispituvanjata na hormoni pishuva najmnogu 3 pa ne mi e bash jasno
Jas kako sto znam 3 pati e preku fond za estradiol a jas kaj sto pravev po nivni protokol ispituvaa i progesteron na prvo i treto ispituvanje i za toa doplakav po 800 den za edno ispituvanje
@sakambebe читав во постовите наназад дека си правела хистероскопија на полип..сега т.е наредната недела се спремам за хистеро на Гак,сакав да те прашам или некоја тука од феминкиве дали знаете кога може да се почне со постапката за Инв.после хистероскопијата? Татјана ја прашав ми рече може одма нареден циклус ама некако се мислам да не е брзо па да дојде до компликации сепак ќе се прима хормонска терапија, а матката е чепкана внатре... Нека сподели некој искуство. Ви благодарам
Da,ama jas go pravev edna godina pred ivf to,inaku,jas bi ti preporacala da pocekas,ne od naredniot,od vtoriot posle toa,inaku nema nikakov problem,ne krvari,nema bolki,nema nisto,jas utredenta bev i na rabota,ama da ne napravis nekoja belja podobro da pocekas