Маж ми беше со слабо подвижни и терапија од клинина на урологија многу му помогна од 5% дојде до 15 за 3 месеци. Пиеше вит.Е 400мг, метилирана фолна 1000, метилиран Б12, Трибулус, Л карнитин 500, Омега 369, цинк 15, селен, вит.Ц 1000. Овсен терапијата пешачеше многу по можност и брзо одење, не јадеше благо буквално ништо, алкохол и цигари никако и додека беше дома не носеше гаки.
Доволно е.Јас темпирав во 7 наутро па презаспивав,па попладне пак полежував,и навечер пред спиење.Претпоставувам си имала трансфер.Јас не одев на работа па затоа имав можност да лежам после вагиналетата.Ама сепак истекува и цела ноќ да ја имаш во себе.Со среќа
Без паника, ништо нема да осетиш цела интервенција трае 15-20мин, се будиш поспана и за еден до два часа си одиш дома. Со среќа!
Dovolno e,mene mi bese kazano od sestrata 20 minuti dovolno e. No i jas utroto gi stavav i lezev 30minuti
Од самата пункција болка немав, јас бев во блага хиперстимулација па во следните денови болката беше од јајниците повеќе.
Здраво, Молам за инфо.доколу се добијат повеќе ембриончиња, колку кошта да се замрзнат на пр.во Систина, и како наплаќаат ако се чуваат година две.
Јас првиот пат имав,затоа што имав хиперстимулација,вториот пат некоја мала болка која помина со таблета.Другиот ден се вратив на работа
53500 е замрзнување ембриони и чување за една година во Систина. Следно се плаќа само чувањето на годишно ниво, не сум сигурна колку е ама околу 20к сигурно.
Зависи, овде имам читано од членки што воопшто немале болка,некои дури и без анестезија кога колектираат секој месец по една јајце клетка,некои имале ужасни болки јас до сега две пункции од кои првата имав благи болки кои се издржуваа со бруфен а втората ужасни болки и со плачење и викотници ме разбудија од анестезија ....секој различно како и да е не оди со помислата за болка оди со помислата за крајниот исход да ти биде позитивен. Со среќа ❤️
Prodavam -1 inekcija meriofert od 75 iui kupena od Sistina , 1450 den - 8 inekcii meriofert od 150 iui kupeni od Grcija , 36,5 evra edna ( 290 evra za 8 inekcii ) - 3 inekcii orgalutran kupeni od Grcija , 23,2 evra edna ( 69 evra za 3 inekcii ) - ovitrell inekcija 32,98 evra ( 2000 denari )
Првото инвитро од денот после пункцијата па наредни 20 дена,тогаш имав свеж трансфер а беше и неуспешно и ми дојде циклус и се додека не ми заврши траеа болките ама онака не многу силни, а вториов пат многу јаки болки уште од денот на пункцијата , збунети беа и сестрите таму како се разбудив со плачење и лелекање...и траеа само два дена (само лежев стуткана од болки неможев да јадам,да спијам,само плачев од силни болки,одење во тоалет беше невозможна мисија ) ама само два дена така после како ништо да не било. Инаку јас имам многу низок праг на толеранција на болка и затоа така,ти можеби ништо нема да осеќаш
Devojki dali nekoja imala iskustvo ili slusnal bhcg 30vrednost na 9ti den od transver, a da zavrsi so uspeh? Ja znam deka 20 i 30 zavrsuvaat so spontan.
Не мора да значи, проверувај на 2 дена дали се дуплира. Тоа зависи и на кој ден ти е, за 9ти мислам дека не е лошо.
Здраво имам хематом 2,5 цм,6 недела бременост. Дали некоја од вас што имала хематом и се случило да и излегуваат црни грутки? Без крв, црни грутки само