Ти благодарам.Инаку и кај нас сеуште немаат откриено некоја причина зошто не успева ни природно ни со ИФВ,ама не успева едноставно веќе три години.Се молиме сите да успееме еден ден
Здраво,имам за продажба инекција TevaGrastim 48 M i.e. /0,8 ml so rok do Noemvri krajot na ovaa godina ( uredno čuvana vo frižider) 2000 denari. Gospod da ni pomaga na site ❤️
Сеуште не сум била на консултација за второво инвитро зошто е неуспешно,два ембриони со највисока оцена (4АА) , ендометриумот супер, хормони одлични, покриена со терапија и се друго што треба беше супер, плус телото одморено од стимулации затоа што имавме криотрансфер (а нели велат поуспешно е со замрзнати).А за првото инвитро докторот беше зачуден и вознемирен зошто не е успешно и покрај тоа што и тогаш се беше супер, покриена со терапија,бластоциста со добар квалитет и добив образложение дека најверојатно проблемот е во генетскиот материјал на ембрионот , односно предложи да се појачаме со суплементи. Ќе видам сега што мисли докторот што би била причината кога ќе одам.
Dali nekoja dodeka primala terapija pred transfer imala nagoni na nervoza strav duri i glavobolka? Sto moze da se zema za da se spreci ili namali ova custvo?
Целиот процес сам по себе знае да е стресен, во исчекување, додатно и хормоните придонесуваат и за анксиозност и за главоболка. Јас имам мигрена и стварно беше тешко. Пробај да се изрелаксираш со нешто, топол туш, ароматерапија со етерично масло, кога беше многу тешко повремено јас знаев и дијазепам од 2мг да се напијам за мускулна релаксација. За аналгетици треба да внимаваш зошто пред пункција не е добро да се земаат, а и после трансфер исто не се препорачува. Магнезиум и Б6 можеш.
Прашај го и докторот што те води но пред трансфер е генерално безбедно да земеш аналгетик кој ти помага обично. Подобро него да трпиш, и тоа е стрес за телото.
Da te popravam najvisoka ocenka e 5AA poslem odi 5AB pa 4AA Kaj mene koga pravev invitro mi vratia dva embrioni eden 5AA i eden 4AA i samo eden se fati i nekako ubedena sum deka toj 5AA se fati e sega kolku e vistina neznam..
И јас така мислев ама 4АА ја сметаат за најдобра оценка (процентуално и 5АА и 4АА се со 65% успех)... како и да е битно да се фатат,баш гледав видео на Инстаграм, жената имала неколку ембриотрансфери со ембриони со највисока оцена меѓутоа последниот успешен трансфер со живо родено бебе и бил со ембрион кој бил оценет со 3АА ....
Bez razlika dali e 2aa ili 6aa genetskiot faktor ima golema uloga. Zatoa mozhebi trebashe da vovedat pgd proverka besplatno za barem dve ili tri embrioni. Nareden pat se nadevam deka kje se izborat i za toa. Jas ja sledam astronautkata Kellie Gerardi na Insta. Vo ista borba beshe kako site nas. So mnogu spontani no nikogash ne se otkazha i sega so edno embrionche od 17 ili 18 jajce kletki izvadeni i so ne tolku dobar kvalitet na embrionot i uspea posledniot pat. Megjutoa i dvete prethodni ivf i se praveni so pgd proverka za genetsko narushuvanje. Kaj nas mislam ne ni mozhesh vo ist ciklus da si napravish pgd poshto taka transferot ti propagja od vaucherot ili odi sega pobrzo? Ima li iskustvo so pgd od vas?
Здраво на сите, Дали некој деновиве треба да прими инекции Теваграстим? Имам 2 кои се уредно чувани во фрижидер, со рок се до 11 месец и доколку некој има вистина потреба од истите би ги подарила, бидејќи во моментов мене не ми се потребни. Ве молам пишете ми дм.
Zdravo, ve chitam nekoe vreme, sakam da ve prasham za mislenje. Dali nekoja se soochila so postojana reinfekcija so streptokoka? Probuvam da si najdam odgovor zoshto ne mi uspea IVF, osven toa shto imam 44 godini i normalno AMH mi e vekje nizok 0.95.