Здраво, доколку некој би можел да сподели искуство. Правев ребиопсија од ендометриум и излезе дека е покачен бројот на плазма клетки, односно ендометритис. Што ви помогнало да се излечи воспалението? Мене ми препорачуваат антибиотик 14 дена и повторна биопсија.
не знам дали за мене е ова DHEA, дали можам можам го пијам зошто тестостерон и андростендион ми се високи, а DHEA-s ми е нормално околу 360. Или нема врска што се покачени андрогени
Може ли да ми кажеш кои беа индикациите за да ти направат биопсија на ендометриум? Јас на двајца доктори им предложив да направиме и двајцата ми рекоа нема потреба а имам тенок ендометриум и нема имплантација воопшто. Фала ти.
Здраво Јас имам лечено бактерии на ендометриум со двојна појака терапија антибиотици и не направив одма контрола туку направив по неколку месеци одкога се одлучив за трансфер да правам и излечен ми беше. Тој трансфер беше успешен, а претходно два неуспешни.
Прв пат направив после два спонтани абортуси. Излезе покачен број на плазма клетки и НК клетки. Пиев антибиотик и ми рекоа толку тоа е тоа средено. после имав уште еден спонтан абортус и како причина што претходно не е докажано дека антибиотикот делувал.
Освен хистолошката анализа направивте ли и микробиолошка за да се утврди дали има бактерија и која е? Кај мене плазма и нк клетки не се испитуваа, немаше ендометритис според хистолошкиот наод, но микробиолошката анализа покажа дека е колонизирана стрептокока за која пиев 14 дена антибиотик зинат и истиот циклус забременив.
Претходно кога направив микробиолошка анализа беше во ред. Сега направив ама сеуште чекам да ми се јави доктор да ми каже точно што понатаму и какви се резултатите.
Утре имам трансфер, се надевам не е страшно. Сакам да прашам аспиринот и бруфенот ми ги дадоа да се напијам на разлика од два саати, и искрено на мисла сум бруфенот да не го пијам.
Stom ti go prepisale vo sema treba da go zemes ,jas sum go zimala koga imav transfer vo new born nema steta a primav i kleksani
Прво инвитро ми е, па би сакала да прашам после колку дена од трансфер најрано може да се направи тест преку крв?
Оваа терапија, среќа ја имам на вибер од сестрата што ми ja пиша па си стои од 2021 год Cefuroxim 2x500mg 7 dena, moxifloxacin 1x400mg7dena. Plus fluconazole od 150mg po potreba. Ако те интересира друго слободно пиши ми лп.
Jas gi poračuvam od Anglija,Amerika ako imaš nekoj da ti donese. Ili na I herb aplikacija,ama mislam tamu e premnogu skapa dostavata i carinata za našata zemja.
Za nas što imame hašimoto vnimatelno so premama, prašaj si doktor. Mene ginekolog mi gi prepiša, se napiv ednaš ili dva pati i vaka gledam sodržat jod i gi ostaviv.