Денес ми е 5 ден од трансфер и веќе 3 дена ме боли стомакот болка како за стомачна вироза ме вие. Проблем во одење во вц немам. Дали може да ми биде од аспиринот што го пијам наутро на гладно. Почнав да го пијам утрото после трансфер. Мора ли да се пие на гладно и дали смеам да се напијам некој пробиотик ?
Skoro na site im prepisuvaat probiotik po transfer vo semata bidejki se mnogu tableti dnevno za pienje
Јас неколку пати имам пишувано за ова. Со слаб квалитет сум. Пиев премама, д3 со витамин К, дхеа, ку10 400 (200 сабајле 200 вечер) и една смеса од медар за плодност правена. Со оглед на фактот дека изнафрлавме пари на се и свашта и немаше резулатат, силно верувам дека медарот најмногу од се ни помогна ако сакаш ќе ти дадам број ќе си кажеш дијагноза и ќе ти каже што и како треба да консумирате.
Ние пиевме терапијата ја користевме 4 месеци. Ни се појача имунитетот ни се прочисти организмот и се подобри хормонален статус кај мене ама резултат немаше. Можеби требаше уште една терапија од 4 месеци ама изгубив надеж.
Се мислам сега кога ќе почнам со ивф да пробам и напоредно со терапијата негова. Реално захтевна е многу. Три пати дневно пиеш различни чаеви , три пати на ден прополис , јаболков оцет и двапати дневно матична млеч. На се ова ако се додаде терапијата од ивф ....
Денес 6 ден од трансфер од симптоми ништо. Вториот и третиот ден имав некои бодежи во јајници во матката осекав како некој притисок и на неколку пати бодежи во препон и голема жед, од тогаш ништо. Претходните обиди имав "симптоми" па не беше усшешно, сега немам па тоа ме плаши.
Да, го сменив. Ако се раководам по старо време не ми одговара ќе треба вагиналети во 4 ипол сабајле и инекција на работа да примам