Dali mozi da se aplicira I da se dobie vaucer za inv so donirani jk pred da se pocni postapka vo nekoja od klinikive, ako moze
Јас да ве прашам нешто. Пишав преходно дека вчера имав трансфер. Денеска имам како грчеви, ама ме загрижува тоа што ми се појави како боцкање и тоа одделот околу анусот. Како убод од време на време. Треба ли паничам, да им вртам, или имала некоја од вас искуство со ова?
Женски вие кои на претходното ИВФ насте стасале до трансфер сте имале само пункција ,за наредниот ваучер што поднесувате ,извештајот од пункција само или нешто друго ви даваат од клиниката дека не сте стасале до трансфер ?
Najdobro e da se javis na brojot na fzo za komisija za ivf tie ke ti objasnat sto kako da pratis mn se fini
Да, секако, со матичниот гинеколог разговарај и ќе ти каже кои документи ти се потребни од кај неа и нормално, ќе ти дадат листа што се треба да собереш од документација кога ќе аплицираш. Сега веќе не се чека толку долго за ваучерот. Среќно!
Секој пат кога почнуваш со протоколот обавезно пиј апчиња за заштита на обвивката на желудникот, сабајле пред кафе пред јадење, околу 1-2 часа не треба ништо да јадеш и пиеш. Како на пример Аципан, Налпаза итн. Пробиотикот исто така е добредојден. Аспирин никако на гладно. Стомакот и долниот дел сите нелагодности може да се и од големите дози на естроген и прогестерон кои се земаат. Со лесно и со среќа!