Pocekaj barem eden ciklus, oti treba odmor na organizmot, a moze da ti dadat i nekoja terapija posle intervencijata. Inaku ako e se ok, dobro e da ne cekas mnogu ciklusi do ivf
Значи вака.. Треба да добијам околу 20 ти овој месец.. Одам на хистероскопија на 7ми 8 ми ден па добивам повторно и почнувам со процедура.. Или уште да чекам?
jas imam praveno histeroskopija ne se ceka mene doktorot mi rece sega mozes da prodolziz tamu kaj sto si zastanala inaku ne e teska operacija da ne se plasis
Jas pravev vo fevriari, histeroskopija i skrecing. Trebase na nareden ciklus in vitro vo mart. Primav hormonska terapija pa krvarenjeto od ciklusot ne zapirase, bolki vo stomakot i morase da se prekine postapkata. Moj sovet: ne nareden ciklus po histero. na sledniot-vtoriot in vitro, da ne se macis kako mene.
Ginekologot mi reche deka histeroskopijata mu doagja kako skreching pa moze da otpochnesh so ivf ako dobro se chustvuvash.Tofoski mene mi dade nadez deka mozam i prirodno da ostanam pa nenapraviv vednash tuku spremav dokumenti za vaucher
I za da se izvadi polipot ke se grebe zidot na matkata,pa receptivnosta na endometriumot ke se zgolemi.Vo sekoj sluchaj pobaraj mislenje od doktorite na koj im veruvas.Srekno i so les da mine
Kaj mene test od mokraca negativen gi imam site znaci kako i za cetirite inseminacii koga treba da mi dojde me obelezuva unapred po dva dena.mnogu sum razocarana neznam dali vopsto da pravam beta.se prasuvam kade da odam do sega se vo sistina kaj M.I.mi bese vraten eden embrion.maski faktor kombinirano rabotele neznam ocekuvav poveke.izvinete na dolgiot tekst ama stvarno neznam sto ponatamu
жал ми е навистина но можеби треба да почекаш уште малку и секако да не ја губиш вербата нема застанување од патот кој сме тргнале