Опција приватна е и Индус медика, сега се наоѓа Капиштец, мислам дека беше некои 1000-1200ден пред една година негде. Гинеколозите секогаш советуваат примерок за спермограм да се остави на лице место за најверодостојни резултати. За другото најубаво во фондот да прашате за сигурно.
Mozes vo drzavna na ginekologija so upat, mozes so upat vo synlab (mozes i privatno vo tie mesta, ama so upat e poeftino) vo biotek mozes samo privatno i vo avicena mozes samo privatno
Hej, jas projdov mnogu loso... Napraviv hiperstimulacija uste pred da dojdeme do punkcija. Estradiolot preku 9000 vrednost mi se kaci. Nakaciv premnogu na kilaza, nekoi 8-9kg (kilazata ne e realna, zadrska na voda e, vo momentot koga ke ti pomine se, posle 2-3 nedeli naglo se vrakas na tvojata kilaza). Dva pati zavrsiv vo bolnica vo period od 10tina dena radi hiperstimulacijava. Dve veceri vo Sistina, za posle 2 dena otkako me pustija da mi e uste poloso, i sledno lezenje mi bese uste 5 dena na GAK. Iskreno nikade ne procitav iskustvo na forumov nekoj tolku loso da pomine kako mene. Jas ne ni bev svesna deka tolku moze da se iskomplicira.
Zdravo devojki Mi treba sovet 3 dena mi kasni i napraviv domashen test izleze pozitiven. Jas se spremav za 3to invitro sega mnogu me fakja panika ne znam shto da pravam. Imam mutacii treba da primam klelsani dali da pocnam da bockam. Au sum mnogu iznenadena i ne mozam da si veruvam. Pomosh nekoj da dade
Za hiperstimulacija da.ama vo globala dali ke kacam na kilaza ili ne za mene toa e najmalce bitno.bitno e da bide uspesno invitroto.
Честиткиии и смирено! Кога се пробува природно не испитуваат ни мутации ни ништо,колку трудници останале природно а не знаеле што имаат. Тоа го испитуваме при ивф за да се исклучат дијагнози.Полека смирено кажи на гинекологот и ќе средите и за клексани и за се,без грижа. Благословена си!
Imam zakazano za 13 noemvri kaj Jani se ova go pravev za ivf ama sega ovaa nova situacija ne znam shto da pravam.
Тоа е затоа што не сме навикнати да се радуваме. Ама ќе се навикнеш,Бог е голем Гали меше и само позитивни мисли!
Смири се и радувај се.Верувам дека си во шок неочекувана прекрасна вест.Не мисли одма на лошо.Да можеби треба терапија ама не мора да значи дека нешто ќе се случи ако не ја примаш од одма.Ќе си појдеш на гинеколог и ќе се среди се.Немој да си под стерс тоа е полошо и од мутациите.
Испитај бета прво, а ако се потврдени мутации и мора клексани, земај приоритетен упат и оди утре на трансфузија. Подобро него да ти е во мисла. Со среќа и со лесно
Ako si sega dobra okej, ako ne isosport po 1,5l do 2l na den mnogu pomaga i mnogu mokrenje, jas bev kaj nego na konsultacii vo mart ne mi ostavi dobar vpecatok