Preku 20 folikuki ispunktiraa, 10 bea prazni, 7 jajce kletki, na kraj samo 2 embrioncinja 3 dnevni zamrznavme. Not the greatest results
Fala mnogu da se nadevame deka ke ni trebaat naknadno ete go kaj e ke otideme i nie po niv prethodniot pat bev do 20nedela so niv a imaat dosta golema razlika
Zdravo na site, dali nekoja so pcos i hashimoto moze da mi preoraca endokrinolog koj pomognal za ivf? Fala vi odnapred. Pozdrav
Мене ми беа напишани на обична рецепта, ама само прочитаа и ми ја вратија. Таму се е поефтино и амп. Овитреле и Кринон гелот.
Јас имам правено,баш пред Божиќ ми беше пункцијата и на ден Божиќ ми се јавија да ми кажат дали јајце клетките продолжуваат со делба
А дали се работи за истиот Кринон како кај нас или е под друго име? И за каде се работи Грција или Србија?
Zdravo, dali moze nekoja da mi kaze kako se dvizat cenite za gonal f, prolutex, cetrotide i overtile..kade gi naogate so poeftina cena? I kolku gonali sleduvaa preku fond?
Nemoj da se plasis, sekoj organizam e poseben i razlicen za sebe,sekoj razlicno prifaka ne se sporeduvaj so nikoj. Eve jas bev so hiperstimulacija izvadeni 27 j.k nikakvi bolki nisto Samo denot na punkcija osekav naduenost i bukvalno nisto drugo. I jas bev kaj Vladimir
За пролутекс во Солун се 46 евра пакување од 7 ампули а во Врање се 43 евра, поефтини се од кај нас, а за другите не знам.
Тука пишаа и дека во Турција и Бугарија се уште поефтини ама не ја запамтив цената. Сепак потешко е од таму да се набават, Солун и Врање ене ги кај се.
Ovetrile jas ja kupiv od Grcija ista cena e so Sistina,prolutex se poeftini 46 evra 7 ampuli,Gonal ne mozev da gi najdam vo Grcija
Zdravo feminki Prodavam kutija crinone gel Lenzetto sprej Tacrolimis 1mg 1lenta 10 Zainteresirani pisete mi
Браво за споделување на петицијата. Не знаев дека има. За оние кои не го отвориле линкот ова е петиција за зголемување на породилното отсуство од 9 на 18 месеци, може и со податоци или анонимно да се потпише. Така да ајде да бидне екипо потпишувајте и споделувајте.
По неуспешната ИВФ постапка и по консултација со клиниката, ми беше препорачано да направам испитување на кариотип, бидејќи постои сомнеж за генетска нестабилност. При пункцијата беа извадени 9 јајце-клетки, од кои 6 се оплодија и се развија 3 ембриони, а ми беше вратена една бластоциста (останатите не продолжија да се развиваат). Денес го направивме испитувањето во Систина и сега ги очекуваме резултатите. Би сакала да прашам дали некоја од вас имала слично искуство?
Devojki tie sto ste podnesuvale za tret vaucer , Dali mora 6 meseci da bidi periodot megju dvata spermogrami ili Mozi povekje?
Sakam da prasam nesto okolu ova dali i vas vi se slucuva isto jas sega sakav da potpisam i mi vika veke ja inate potpisano peticijata sto ne e tocno prv pat go otvaram linkot dali i na nekoj drug mu se ima sluceno istoto