Мене ми беше 5,19, а бев на еутирокс 25. Аплицирав за ваучер и го добив, у меѓу време ми појачаа на 50 и за скоро месец падна на 2. Ама кај мене така се погоди да почнеме со стимулации на 2ка.
Individualno e , jas i predhodnoto a i sega nemav embrioni za zamrznuvanje taka da plativ samo ovitrele stop inekcija , zosto trebase da primam dve a fzo pokrivaat edna , i th posle transver sto ne bese skapa , vaginaleti , aspirin dekortin i kleksani za dvete nedeli sto zemav , ova e dva pati so min terapija, a sum imala i koga sum dokupuvala inekcii i toa po 15 , so prolutex, kleksani i se mozno sto postoi od terapija vo toj slucaj kosta i toa ubavo , ne mozes odnapred da znaes i planiras
Здраво на сите Имав ваучер од фонтот за инвитро и тоа беше неуспешно сега за колку време може пак да се поднесат докуметни во фондот за ваучер
Девојки дали некоја има искуство со др. Ема Петановска од Ремедика? Претходно правев инвитра кај нејзиниот татко др.Петановски, од кој едно успешно, но последните 3 пати за второ дете без успех. Да пробам да сменам?
I jas toa baram naokolu nekoj so iskustvo vo Remedika. Posledno shto slushnav e deka starite embriolozi shto bile super si otishle imalo nekoi novi sega. Ne znam shto da kazham. I jas sakam vo Remedika za treto ama se mislam i za Mon Bebe radi pristapot i shto ne te tretiraat kako na lenta valjda bidejki ne se tolku preoptovareni se ushte.
Девојки, би сакала да го споделам моето искуство и воедно да ве замолам за ваше. До сега имам две спонтани бремености во 5–6 недела. Од првичните 6 бластоцисти, моментално ми останаа 4 замрзнати ембриони на 5-ти ден. На сите четири им направивме PGT (генетско тестирање). Од резултатите: За два ембриони добивме дека се генетски абнормални. За еден ембрион рекоа дека нема доволно материјал за да може да се анализира. За четвртиот уште ги чекаме резултатите. Би сакала да прашам: Какви резултати добивте вие од PGT? Дали после PGT имавте трансфер и каков беше исходот? Дали некоја од вас се соочила со ситуација каде сите резултати биле лоши? Доколку да, дали продолживте со нов процес и какви резултати добивте понатаму? Секое искуство би ми значело многу. ❤️
Zdr. Deneska mi e 2den od transfer na eden embrion morula, inaku imav mn nizok AMH 0.6 sakav da ve prasam dali nekoj dobil pozitiven test so vakov slucaj? Embriologot mi rece deka mn dobro se razvivala jajce kletkata
Има низ темава сигурно успешно и со морула,мислам дека имам прочитано некој членка.Се е индивидуално.Само верба и позитивни мисли.Ако имаш време прочитај ја темата.Има секакви приказни.Гаранција нема ни со ембриони отценети со највисок квалитет.Со среќа
Здраво, Дали некој знае каква е процедурата сега за одобрување ваучер и доставувани дополнителни документи за ивф? Докторот ми рече дека сега се е преку маил но не можам да најдам инфо околу тоа. Благодарам
Девојки, дали некоја од вас е задоволна од Плодност, особено пристапот и објаснувањата на ембриологот при машки проблем - тератозооспермија? За прво дете бев во Систина, сега за второ сакам да пробам во Плодност. Како што читам таму има некои плус методи што други клиники ги немаат, па ве молам споделете ваше искуство со ваков проблем. Целта ми е да се оплодат повеќе јк за да правам само трансфер доколку не остварам бременост по прв обид.
Во Плодност не сум била,нека споделат членките кои имаат искуство од таму,ама за ембриолозите во Систина имам да кажам едно големо НЕ (знам дека не праша за таму). Баш ме интересира дали некоја од вас има слично мислење како моето.
Имам искуство со нив, баш затоа сакам да пробам во Плодност. Се надевав нешто позитивно ќе се смени кај нив во Систина и нема да морам да патувам до Бт, ама не ми се ризикува.
Јас имам пишуавно за плодност и кога и да се спомне таа болница ми се јавува таква огорченост и грутка во грлото што мислам дека никогаш нема да поминат. Отидов со таков елан и ентузијазам, особено затоа што се користеше се што нудеше болницата макс, имзи, ембриоскопија. Верувајте ништо од оваа нема да помогне ако докторот работе само површински без да навлезе во случајот. Притоа нашиот проблем е само намалена подвижност, кај мене се во ред барем според испитувањата што ги направив за ваучер, дополнителни испитувања не ми побара. Во мојот случај комплетно незаинтересиран. На сопствена кожа искусив што значи терминот "како на лента" во буквална смисла на зборот.Целата постапка едвај три реченици ми кажа. Верувајте не сум карактер што сака мазнење и слатки зборови, но таквиот ладен и суров карактер беше премногу и за мене. Немојте да ве залажуваат нивните успесите со жени над 60год, тие оставаат огромни суми на пари затоа и се ангажира за такви случаеви. Мене на секое одење ме прашуваше дали сум со ваучер, друго не го интересираше. Никогаш пред доктор не сум се чуствувала толку ситна и небитна а кога ќе помислам за каква проблематика се работи, едноставно ме боли душата
Многу жени го кажуваат истото, тие што се со ваучер ги гледа со поинакви очи за разлика од луѓето кои плаќаат приватно. А колку ИВФ правеше таму, како помина се?
Смени клиника? Имам чуено дека од лани некои ембриолози дале отказ, ама нз сега какво искуство имаат жените таму.