Zdravo,mi baraat od fondot amh,dali mozam star od pred 2 godini da podnesam ili ke treba nov amh da napravam?
Извини а како ќе го доставиш ,по пошта или на маил? И јас треба да доставам дополнителни документи ,но докторот ми рече дека веќе е сменето и се оди на маил. Благодарам
Lele neznam ni jas ,planirav utre kaj majka tereza da odam i da ostavam ,a taka i ke napravam ako nesto e drugacie ke mi kazat od tamu valjda
Дали имаш отидено на консултација и еден преглед во Плодност? Јас бев минатата недела.. исто читав само негативни работи и не сакав предходно да одам таму па бев во др клиника.. (јас сум приватно и предходно и сега, без ваучер) да не објаснувам мн за мората проблематика ама муабетот ми беше .. мнооогу други од мојот град ми рекоа само Таше.. демек е мн груб ама треба да пробаш.. Е сеа ја одам со страв дека ќе ми се испонаша дека ја него ќе му се испонашам и ќе се скараме на прво гледање.. арно ама немаше ништо од тоа .. човекот најде проблем кај мене што пред првото неуспешно ивф никој не го виде( после тоа сумјаа на субсептум) арно ама ја имам т матка … За спермограм да не правам муабет.. КАТАСТРОФА.. е сега тука разговараш со ембриологот .. значи Стефан за мене од прво гледиште е човек со срце .. ќе те распраша ќе си направите муабет … ќе ти објасни… и се залага.. три псти не виде три пати не викна да не треба да помогне … Така да ја би одела кај нив … Може Таше е арогантен ама има ембриолог врв (знам пола град што биле кај нив, што се задоволни ) Со среќа
Da se nadovrzam na tvojot komentar : mene isto mi kazaa za dr. Tashe deka e agoganten ama jas nisto od toa ne osetiv bas bese zborliv i imavme super odnos dodeka traese procedurata ...Slusav se sto mi kaza i ne mu prepravuvav nisto zosto ipak on e doktor a ne jas i fala na Boga i nego sega sum u 8-mi mesec so polni 43 godini moja preporaka za plodnost i celiot team
Здраво девојки! Јас започнав да чекорам по потешкиот пат до бебенце/бебиња , но нема откажување. Силна сум, на моменти ми се руши цел свет, но помислата за бебе ме враќа назад во „нормала“ како и обично. Имам неколку прашања до вас и ве молам ако некој има искуство со истото, да сподели информации со мене.. 1. Дали сте имале неуспешно оплодување со ICSI методот, каде воопшто не се постигнало оплодување, каде притоа се користат зрели јајце клетки и избрани сперматозоиди со добар квалитет? Ако сте имале, дали се постигнало оплодување при нареден ИВФ процес и се постигнал посакуван успех? 2. Дали ембриолозите ве информирале зашто ембрионот престанува да се развива помеѓу 3 и 4 ден? Благодарам однапред на разбирањето
Javete se na sekretarkata koja sto ve izvestila za dopolnitelnite dokumenti,prasajte ja dali moze po mail da i ispratite. Premnogu se fini jas imav za dostava dokument uste vo April mi prifatija da go ispratam po email.
Здраво, Собирам документи за инвитро и не ми е јасно дали 4Д ехо на матка и јајници е поврзано со некој ден од циклус. Фала ви...
Јас го правев на 12ти ден од циклусот, првиот пат го правев на 7ми ден од циклусот. Мислам дека е подобро е да се прави на почетокот на циклусот затоа така ги правев, ама не знам сигурно.
Најдобро е да се прави после овулацијата затоа што тогаш се здебелува повеќе ендометриумот и најдобра слика може да се направи за формата и поставеноста на матката и јајниците,така ми кажа матичната а и самата видов дека пред овулација нема доволно добра видливост на ехо. Досега 3 пати имам правено и секогаш сме чекале да помине овулација за да се извади добра слика .
@Orhideja7593 мојата не знаеше да ми каже некако не се замара многу со ивф испитување или не знае или не сака да знае. Онака само рутината што и е тоа.