Seuste gi nema distribuirano vo aptekite na tovar na fond zakonot najverojatno od pocetokot na dekemvri veke ke se realizizira zakonot stapuva na sila na krajot na noemvri
Врти им на тел, креваат. До сега би требало барем на меил да ви пратат,па после неколку дена се јавуваат да прашаат дали сакате и печатената форма на домашна адреса или да си го подигнете од фонд.
Пиши им на емаил веднаш враќаат.. јас поднесов на 28 октомври и денес им пишав дека се уште немам одговор. Веднаш ми вратија дека ми бил одобрен од 13ти неомври и испратен ми е електронски на емаил... ама немав ништо стигнато. Ми го препратиа одново, сега веќе го добив... Среќно
Zdr. Deneska mi e 11 den od transfer, posledna primeno polovina doza od ovitrele na 09.11, iako mozebi e rano me interesira sto mislite, ima edna mn bleda linija, dali e od ovitrele, rana bremenost ili voopsto mislite deka e negativen testot?
Здраво девојки. Јас сум нова во оваа авантура и се изнаслушав сешто периодов, па да си прашам и тука. Имал ли некој искуство со др. Маќули Хаџи Леѓа и какво? Тој доктор не е на листата наведена на почетокот и не можам нешто многу информации да дознаам на интернет. Би ценела доколку споделите искуство како би се припремила. Благодарам!
Zdravo Dali nekoja feminka znae kade moze da se kupi vo mk meriofert I dali treba recepta zoshto odam vo grcija za invitro a sega mi falat inekcii pa da ne odam samo za niv vo grcija. Fala pozdrav
Би требало да ги има во аптеката во Систина или провери во аптека Мери позади Њуборн. Ама носи си извештај или рецепта мислам дека ќе ти барат
Мојот кафеав исцедок вечерва стана розов, накај црвен. Заканувачки абортус, најверојатно почеток на спонтан. Ќе видиме до утре.
Јас на три пати околу 9 до 12 недела имав обилно крварење, како втор ден добиено. Испадна дека се хематоми кои пукаат и истекуваат. Одмарав многу, лежев цело време и бев покриена со терапија. На крај испадна се добро.
Немој да се секираш одма....јас крварев неколку пати обилно црвено со хематом. А откако го снема хематомот крварев 4-5 дена црвено..Имав и страшни болки исто заканувачки абортус.....Дабростон 3х1 и пролутекс секој ден. Заради болките ми дадоа дупла доза магнезиум околу 750 мг. Најважно е ако е возможно да не стануваш од кревет, само за во тоалет. И ако видиш црвена крв, иако е толку страшно не значи дека е крај и се е изгубено.....
Синоќа имав јако крварење, парчиња , баш црвено. Бев пак сабајле, виде два сакуси, еден е добар, другиот е многу ниско и е доста помал, крварењето најверојатно е од него. Примам пролутекс, Дабростон дба пати на ден и Циклогест 2 пати на ден, се надевам не е многу. Попладнево се смири малку крварењето
Sobiram dok vo za vo fond, ama krvnava slika ne mozam da ja sredam, pak pokaceni leukociti, zelezo 6. Dali bi mi odobrile so vakva krvna slika ili da praam nova za nekow vrwmw
Нас ваучерот ни го одобрија по 3 дена од поднесувањето, се преку меил ..овој пат стварно за многу брзо
Кога го поднесовте? Дали ви побараа неш дополнително? Јас треба сега за една недела да поднесувам па се мислам колку време ќе им треба.
Имаш листа мислам на фондот на страната објавено или пак да отидеш на лице место ќе ти дадат листа што и како ти треба за документи после тоа одиш кај матичен гинеколог он да ти направи упат и целата работа оди преку пц , на крај добиваш меил дали ти е одобрено или не П.с ние кога поднесовме беше мислам 03ти јуни а ми стигна меил на 6ти јуни