Да задолжително гледаат барем во мојот случај. Додека се боцкаш не треба да се форсираш да трчаш да вежбаш ама можеш да си шеташ. Јас ја сменив исхраната од многу причини така продолжив. Препорачливо е медитеранска исхрана
Tsh so cesto sledenje I korekcija na terapija vo konsultacija so doktor se sreduva. Nikako za vreme na transfer I posle toa ne treba da bide nad 2. Idelano da se odrzuva okolu 1.5 So Dr koj te vodi za tiroidnata konsultiraj se. Cesto od hormonskata tetapija koja se prima tsh znae da se kaci. So srekja
Zdravo devojki,pred 12dena imav kafeavkasto krvarenje,togas mi bese 12den od transfer napraviv bhcg i bese 61,9… testot go povtoriv posle 48h bhcg bese 121…. Denes na brisenje pak imam kafeav iscedok… nemam bolka no mi e cudno… pregled mi e zakazan za sreda…dali imam prostor za panika…
Procitaj niz temata sum citala deka pisuvaat za iscedok vo prvite nedeli, ne e strasno ako e bez silni bolki i sveza krv, utre izvesti go doktorot sto te vodi moze ke ti smeni nesto od terapijata
Здраво девојки,минатиот месец се спремав за Крио-Трансфер,за жал естридолот беше висок и ми дадоа контрацепција да земам 21ден.Во петокот добив некој кафен исцедок,вчера втор ден пак ист темен исцедок и малку свежа крв.Денеска 3 ден воопшто немам ништо.Утре сум на преглед и проверка на хормони.Дали е ова нормално после земање на контрацепција?немам искуство прв пат земав
Otkako kje ispiesh kontraceptivi i ne gi prodolzish posle 2-3 dena kje dobiesh ama toa e mnogu malku ne e kako voobichaeno dobieno. Mene posle histeroskopija i laparaskopija toa mi go kazhaa sestrite poshto morav da pijam kontraceptivi i pred operacija i posle.
Ти благодарам претпоставував дека од таблетите ама многу чудна менструација,ниту болки што ги имам секогаш ништо и мн оскудна
Da, i mene mi beshe taka shto normalno e toa. Kje ti se normalizira i daj bozhe za brzo i da ne dobiesh dve crtki da si vidish.
Zdravo devojki, minatiot ponedelnik imav punkcija i zavcera ( sabotata) mi vratija rdna blastocista na 6ti den. Pa nemam iskustvo so transfer na blastocista pa neznam koga bi mozelo najrano da se pravi test.
Zavisi dali i koga imas primano stop inekcija, jas so 5 dnevna blastocista, na 6ti den pravev domasen test be safe i laboquick
После позитивна бхг, тсх денес го мерев рипнало на 7. Докторот ми ја покачи терапијата. Дали има место за паника оти ми е толку висока, дали би можела проблем недајбоже да ми направи?