Здраво. Те прегледува докторот вагинално и почнуваш со терапија, која убаво ќе ти ја објаснат. А потоа исто ќе ти кажуваат кои денови на контрола, за следење на фоликулите. Поздрав,
Може 1000 пати е пишано, не знам. Не ни можам да барам сега мислења искрено, дали некоја има искуство со Таше од плодност? Не дека не сум задоволна од Мон бебе, напротив, иако е неуспешно навистина сум задоволна. Ама ете сакам и второ мислење, а кога би бирала помеѓу други клиники и Плодност би сакала да е плодност.
Ако ембриончето не е генетски добро, со неправилен број на хромозоми, тоа не се исправа со терапија или лежење, најчесто доаѓа до спонтан во рана недела. Нормално е дел од ембрионите да се генетски неправилни, можноста се зголемува со возраста. Едноставно треба да се погоди добар ембрион и ќе биде. Штом се постига имплантација, со добар ембрион и соодветна терапија ќе дојде до успех до крај.
Каде и да одиш, инсистирај да испиташ сè што ти кажаа членките. Бидејќи не се ангажираат толку многу докториве за испитувања, одма те ставаат на лента за следен трансфер. Направи биопсија на матка, да провериш можно воспаление. Кариотип, целосна крвна слика со витамини, генетика на ембрион, направи сè пред да одиш на следен трансфер. Генетски проблем не може да се реши, единствена опција за успех е здрав ембрион.
Super si. Od ivf Dr ti e terapijata? Bravo ako e od nego . Skoro sum sigurna deka kaj dobar del od ivf pacientite provlemot e vo toj hormonalen disbalans ama ne I'm e gajle pa teraat kade imaat interes.
Јас имам едно прашање, стварно не знам дали некоја од вас има вакво искуство .Прокрварев, отидов на преглед ,го немаше сакусот, зборувам за вториот, првиот беше во фаза на чистење секако, прекинав терапија веднаш, ама мене од вчера не ми тече ништо, освен малку кафенко. Утре закажав пак контрола, ама сум испаничена малку
Јас имам позитивно искуство. Две неуспешни ин витра во друга клиника а првото во Плодност успешно, 32 недела сум бремена. Факт е дека имаат премногу пациенти и дека не може секогаш да завршиме за 30мин, ама јас одев со мисла дека ќе има успех и не дозволував да се 'полнам' со негативни мисли и нервоза. Докторот не е зборлив ама тоа премногу зборување и објаснување во претходната клиника ништо не ми значеше. Нормално, ќе добиете насоки за постапката и терапијата нема да ве остават да се чудите што е следно. Нема да погрешите со Др. Таше
Јас имав две неуспешни ин витра бидејќи ги чекавме до 5 ден, ради реда ми направија трансфер иако не беа со задоволувачки квалитет. Третото со само 2 ембриончиња останати на 3 ден, успешно, едното се задржа и фала му на Господ тераме 32 недела.
Vtoro neuspesno IVF, uzasno se cuvstvuvam. Vo rok od pet dena dve vesti Za bremenost od bliski … se cuvstvuvam kako najlosa licnost na svet. Poddrska od mm Samo fizicki , mentalno me ubi. Se cuvstvuvam kako sama na svetov da sum I kako se ama Bukvalno se da se svrtilo protiv mene. Sekako probav, I duhovno I literatura citanje,joga I se….nemozam povekje da izdrzam 4 godni , Tolku sum bespomosna…Dali Samo jas vaka go dozivuvam ova ? Se izvunuvam, ne sakam da siram negativna energija, kako se spravuvate so predizvicite… ? Neopisliva bolka I bes …
Поддршка од мажот мора и треба да имаш сама по овие патишта е тешко.Верувам дека ти е тешко кога ќе слушнеш дека некоја е бремена,ама тоа е животот секој го оди сопствениот пат.Прво не си крива ти за ова што ти се случува и не си само ти не има многу.Тешко е ама мисли позитивно и имај верба колку и да е мислиш дека е невозможно сега
Јас совршено те разбирам и мислам дека и секоја членка овде на форумот те разбира како се чувствуваш. Седум години сме низ сето ова со надеж дека ќе успееме .... После првото неуспешно ин витро немав никакви чувства во мене, но по некој месец ја почувствував болката и траумата од сето тоа и беше многу тешко. Но сепак знаеш дека мораш да продолжиш и да собериш сили. Ќе се средиш и ти колку и да е сега во моментот тешко.
По четири не успешни инсеминации, однесов документи за ваучер за ивф. Дали има некој од вас периодов поднесувано и за колку време го одобрија?
Оо душа, се што чувствуваш е од тага не дека љубомориш на некоја баш напротив си радосна, сите овде со оваа борба сме минале низ тој пат но верувај ке биде добро еден ден господ е голем за сите нема да те остави да страдаш вечно, а за маж ти баш ми е жал баш тој треба најголема подршка да ти биде, ќе се среди се верувај нема откажување
Ти праќам едно големо и топло гушкање.... болката е иста кај сите,предизвикувачки ситуации што можат многу лесно да не треснат од земја имаме сите секојдневно,со сите објави за бременост,со сите покани за мекици,со сите блиски што не опкружуваат и добиле деца на "несакајќи" и сега се жалат како им е тешко да ги одгледуваат,сите празници и родендени поминати само двајцата партнери сами со огромна желба за детенце, сите физички, психички и финансиски удари при самиот процес ИНВИТРО.... сето тоа е премногу болно и многу лесно може толку јако да не потресе да мислиме дека е крај на светот...ама ете не е ,ние жените имаме сила и енергија за се да претрпиме и да продолжиме напред. Имаш сила во себе верувај ми за да продолжиш повторно и повторно и повторно да се обидуваш се додека не си имаш бебенце во раце. Ти пуштам среќа за наредниот пат да биде успешно,трета среќа може и за двете ќе биде јас сега полека собирам документи за ТРЕТ ВАУЧЕР.... А со партнерот биди трпелива и него му е тешко сигурно само незнае да се искаже можеби...мажите неможат да сфатат што ни се случува, едноставно природно е. Меѓутоа знам дека ќе најдете начин да си бидете поддршка за ова, затоа што кај има љубов има се....јас имам огромна среќа и посакувам сите жени на овој свет да имаат сопруг како мојот , како и да е не сме сите луѓе исти и не ги гледаме работите исто и не покажуваме исто емоции,ама знам дека ќе пребродите. ❤️
Devojki zdravo. Na 06.11 pravev transfer so dve zamrznati blastocisti. Po dve nedeli na 19.11 bhcg 85, na 20.11 bese 147, denes 2212, no od popladnevo mi se pojavi bledo rozev iscedok na brisenje pri mokrenje. Na vloskata retko znae da se pojavi tocka-dve. Od start primam magnezium, vit.D, Tacrolimus×2, Tocorelax forte×1, Cyclogest×2, Klexane×1 poradi mutacii, primav i Aspirin do denes, no doktorot rece da go prekinam radi iscedokot. Prviot pregled doktorot mi go zakaza na 04.12 Citam iskustva za kafeav iscedok, no ne i za rozev. Ve molam za iskustva, sovet
Со лесно да е само и со позитивна мисла. Јас имав розев исцедок баш пред првиот преглед закажан за да се види на ехо сакусот, отприлика 6 недела бев. Во сон гаќите утоп со розев исцедок, истиот ден на преглед се установи хематом и ми прекинаа аспирин и ме стави др. на строго мирување. За две недели контрола и веќе речиси беше репсорбиран хематомот. Не е лошо да те зирнат порано или ако нема можност повеќе одмарај, но не значи и дека е хематом како кај мене, чисто само искуство.