Draga, ti ja isprakam celata sila da go izdrzis i ova samo nemoj da se razocaruvas i otkazuvas. Mnogu dobro znam niz sto pominuvas. 7 godini se borime za bebence, edna prirodna bremenost koja zavrsi so neuspeh vo 8ma nedela, 4 inseminacii, 3 IVF se bez uspeh. Mnogu proleani solzi, psihicki disbalans, no ne se otkazav. Si rekov ova e patot koj Bog saka da go izodam za da go dobijam najgolemoto bogatstvo i mu blagodaram sto voopsto imam sansa na vakov nacin da si ja ispolnam najgolemata zelba. Sega na 4ti transfer sum so pozitivna beta, ke cekam prv pregled za da vidime deka se e vo red. Taka da, samo veruvaj deka Bog znae koga i sto treba da se sluci i za se toa ima razumna pricina Znam deka e tesko, no raboti na sebe i svojata psihicka sostojba i vnatresen mir. Silno veruvaj deka eden den ke ti se ostvari najgolemata zelba. Ke bide se vo red!
Ti blagodaram premnogu Cestitki ! Ti posakuvam uspeh od srce I da ja napustis Za brzo grupava ! Kade uspea posledno Kaj Koj doktor?
Ti blagodaram i ti posakuvam i ti sto pobrzo da se raduvas iako od nasite dosegasni peripetii dodeka ne se porodime nema da se opustime Celo vreme sum vo New born kaj Dr.Hadzilega. Kaj nego pocnav uste vo Remedika koga go imav spontaniot od prirodna bremenost i nekako steknav golema doverba. Ama edno nesto sto mi imaat kazano poveke doktori e deka nikogas nikoj ne moze da znae kaj koj Dr. Ke uspee zatoa sto medicinata vo ovoj del mnogupati iznenadila so cuda, onamu kade sto mislele deka e nevozmozno, se slucila bremenost. Po mene najbitno e da si sigurna vo doktorot i da mu veruvas vo toa sto go pravi, normalno ako se posomnevas pobaraj drugo mislenje i jas go pravev toa na 2 pati poradi neuspesite, no mi se potvrdi deka se e vo Bozji race, ne e samo do doktorite.
Дали знаете каде може да се направат генетските испитувања: електрофореза на хемоглобин, тест за српеста анемија, цистична фиброза и кариотипизација? Благодарам
Vaucerot mozes da go upotrebis narednite 6 meseci od denot koga ke ti odobrat, inaku odobruvaat najmnogu za mesec dena, vo zavisnost koga ke se sobere komisija
Здраво, дали може да ми кажете дали сте поднеле документи за ваучер тогаш? Затоа што и јас сум во иста ситиација, па не знам дали ќе ме одбијат ако поднесам со кокоидни бактерии.
Здраво,направи pgt на ембрионите,за да бидеш сигурна дали генетски се добри,а и зошто не ги чекаат до 5ти ден ?
Bremena 33+ kaj Tashe , iako ne zboruva kako drugite doktori i toa malko sto ke go kaze e tocno toa sto ti treba. Moj sovet da probas kaj nego e sega se ceka za cekanje i toa moze da te iznervira ama se izdrzuva se i sto i da ti kaze da pravish slusaj i ne baraj vtoro mislenje od drugi doktori ke te zbunat.So lesno i so srekja i edna golema pozitivna beta da si docekas i edno a moze i dve bebinja
Јас не ја прочитав членката дека правела предимлатициони тестирања. Ако ембрионот не е генетски во ред и сите горенаведени терапии нема да ти помогнат.
Drugarka kaj nego ostana trudna so invitro i prezdovolna bese. Znam i drugi zeni sto se falele od nego. Dr bil mnogu strucen.
4 трансфери во друга клиника, 5 кај Таше и позитивна бета, без многу натрупана терапија. Не било секогаш исходот позитивен во максимална терапија.
Девојки денес ми е 10ти ден од трансфер- 3то инвитро овојпат со др.Лазаревски од Систина, правев вчера тест на 9ти ден, неможев да издржам али не размислив дека поради утрогнестан вагиналетите мокраќата ми беше како измешана со нив а сепак го направив тестот и се покажа негативен …премногу сум хаотична и уплашена иако делувам смирено за тие околу мене, премногу страв имам бидејки претходните две ин витра ми беа неуспешни уште на самиот почеток, првото како биохемиска бременост што покажа бледа црта на тест и преку бета а второто на14от ден ми дојде циклусот… сега сум у мисла дали е од вагиналетите мокраќата нечиста дали е рано на 9ти да покаже или стварно е негативен..читам тука дека на некои им покажува 4-5ден по трансфер а на некои и после 10от..знам дека е кај секоја различно ама ептен сум уплашена..имам премн симптоми последнава недела али сѐ сведувам на хормонската терапија…пијам витамин ц, калциум, клексан, утрогестан, декортин, еутирокс за тироидната, достинекс на 7дена за пролактинот…аспирин на 2 дена од 100 и естрофем 2х2…незнам што да мислам испитани ми се и мутации пред две год и што уште не …овојпат ми извадија 8 јајце клетки од кои 5 се оплодија од нив 2 беа добри кои на денот на трансферот на 5от ден ми вратија еден бидејки другиот наводно прекинал да расте…додатно ставив и ембрио глу ајде реков и тоа да го имам кога веќе ми е приложено да не ми е мисла ,ама изгледа со тестот што го направив се зафркнав сега веќе незнам што да мислам… Секојдневно ве следам и читам и ви посакувам на сите среќа најголема со позтивини резултати секоја што е во исчекување како мене!❤️На оние кои веќе се во исчекување на бебчиња им посакувам да ви се здрави и живи и вековити, а на оние кои имаат неуспешни ин витра- Господ е со сите нас не се откажувајте иако патот е премногу тежок за одење на крајот од тунелот секогаш иде светлина..Господ е голем и за секоја од нас има план✨
Остатоци од вагиналетите во урината не влијаат на резултатот, тестот бил негативен. Меѓутоа, 9 дена после трансфер (иако со бластоцита) може да е рано за детекција преку урина, преку крв е во ред.