Ti posakuvam da bide pozitivno!!! I Kaj tebe I Kaj site tuka ako nemozis da izdrzis preku krv mozes da ispitas denes ke pokazi sekako ako ima bremenost.
Devojki naredna nedela me ocekuva punkcija pa bi ve zamolila vie sto ste pominale niz toa da spodelite iskustvo, sto da ocekuvam, dali boli, kako se odviva procesot ??? Isto od vcera me boli stomak, ne e nesto strasno ama konstantna blaga bolka e a stomakot mi e poduen celo vreme, dali e normalno toa od terapijata ?
Mene denes mie 5ti den posle transfer na blastocista, snosti i sega imam menstrualni bolki, se zaletav i jas denes napraviv test od radoznalost i izleze negativen. Posle kolku dena od transfer so blastocita ste dobile pozitiven test
Нормално е подуеност и благи болки меѓутоа консултирај се нон стоп со докторот што те води. Пункцијата кратко трае околу 20тина минути под целосна анестезија секако ќе ти дадат од таму инструкции како да се спремиш за тоа ,мој совет да ги слушаш како што ќе ти кажат така да правиш се и немаш гајле. Јас до сега имам правено два пати пункција и двата пати различно, првиот пат супер се без болки дури баш пријатно се чувствував со смеа влегов со смеа излегов, додека пак вториот пат беше пеколен,ужасни болки, лошење, вртоглавица и многу плачење . Биди си опуштена,мисли си позитивно и се ќе биде во ред. Со лесно ❤️
Немора да значи и 9ти ден да биде сигурен! Нај сигурно ти е преку крв на 14ти ден( или тест за бременост) се порано може да даде лажни рез и да се нервираш беспотребно, секое тело е различно и секоја имплатација е различна, кај некого покасно кај некого порано се имплатира..Среќно ❤️
Многу рано ти е на 5ти ден само нервози си ствараш непотребно, а болките сите сме ги имале тоа ти е од прогестеронската терапија, не очекувај никакви симптоми