Здраво девојки имам едно прашање до вас. Димерите во 5 недела ми се 125. Денес на контрола бев и докторот ми го исклучи клексанот оти имав и мал кафен исцедок. Во дилема сум дали да го прекинам. Сакам ваше мислење.
Koga ostanav bremena,po edno sisence na den,mislam deka ima vo edno pakuvane 20tina.nemav preporaka od doktor,site pred mene sto ostanaa bremeni vo Solun vekje go piea.
Кој доктор ти го прекина, гинеколог или трансфузиолог? Зошто си со клексани, имаш мутации или како дел од ивф процес? По мое одлука треба да донесе трансфузиолог, при крварење обично прекинуваат аспирин а клексан не, особено ако имаш потреба според мутации. Не се само ддимерите битни, туку и другите параметри на хемостазата и тромбоцитите.
Рано си направила тест.И на симптоми не можиш да се базираш затоа што самита терапија дава симптоми.Не значи дека ако немаш симптоми е негативен исходот.Шансата е секогаш 50-50.Мисли позитивно и во понеделник направи си Бета
Isti kako za prvo plus otpusno pismo od prvoto rodeno dete a za dokumetite ednite kaj maticniot mi gi popolnija drugite vo fondot mi gi dadoa da gi popolnam
Devojki ova se hormoni na 3ti den, zar ne treba fsh da e malku povisok od lh? Ova mu go rekoc na doktorot mi rece nema veska organizmot ne e masina
Definitivno napravi si konsultacija uste so nekoj drig doktor nz koj vi preporacal da go prekinete ako e genikolog togas konsultacija so transfuziolog, a ako ne ste ispitale mutacii podobro ispitajte mene sakaa da mi prekinat i transfuziolog i genikolog kleksani bidejki bese se vo normala,no genikologot mi predlozi prvo mutaciite da proverime i ispadna deka sum imala trombofilija i si prodolziv.
Девојки ако може ваше искуство. Закажав за брис од ендометриум, пред 2 месеци имав втора биохемиска и уште тоа ми остана да испитам. Е сега малку сум збунета. Како се изведува постапката? Бидејќи кога отворив на страната на њуборн да си ја потврдам цената таму е наведено како ендометријално гребење (биопсија) и знам дека тоа е болно за разлика од брис (имам правено биопсија пред 6 години од друга причина) и сега не знам што да очекувам. И дали доколку е биопсија даваат анестезија. Секако ќе се јавам утре да прашам се ова, меѓутоа ме интересира ваше искуство, посебно во њуборн бидејќи таму ќе правам. Дополнително инфо, јас сум со ендометриоза и мене и обичен преглед ми е болен
Јас правев во Солун, со краткотрајна анестезија беше и воопшто не боли и не осеќаш ништо, не е страшно. Барем кај мене не беше страшно, немав никакви болки.
Добри немаше никакво хронично воспаление. Само што на почетокот имав некое воспаление од спонтаниот што било вообичаено, така ми рекоа, па ми дадоа три вида антибиотици да пијам 15 дена и пробиотик.
Се спремам сега во Декември да правам ембриотрансфер. Да се надеваме на позитивен исход. Само после хистероскопија ми рекоа да се почека да поминат два циклуса па потоа да се прави ембриотрансфер.
Да во Солун. Фала, и на тебе, а и на сите ви посакувам успех и што поскоро сите да си дочекаме живи и здрави дечиња.
Mene denes mi e 12ti den od transfer, napraviv self clear test I ispadna negativen… Nema mislam nadez … ke napravam beta na 14ti den, no ako imase nesto ke pokazese sigurno
Колку дневни беа ембрионите?ако се на 3 ден почекај до 14 дена.Ако се бластоцисти би требало да покаже.