Devojki a dali znaete kolku iznesuva invitro na privatno, konkretno za new born me interesira ? I dali ako napravam invitro na privatno, a prvoto mi bese preku fond, dali posle privatnoto ke treba Povtorno da cekam 6 meseci za vaucer ?
Zdravo, Posle privatnoto ne treba da cekate 6 meseci, ke si prilozite dokumentacjja odnosno izvestaj od ivf preku fond sto ste bile. Nema da spomnuvate, nitu prilozuvate doks od ivf.sto ne bilo preku fond. Nema da imate nikakov problem.
Неофицијална проценка од 3000 до 5000 евра.Зависи од трапијата што ќе ти ја препишаат.Не мислам дека приватното со фондот не е поврзано,нема да треба да чекаш.Тоа е твоја одлука и твои финансиии,ако си спремна можеш што би се рекло и секој циклус,само што не се препорачува.
Jas i denes 9ti den imam negativen test, utre treba da proveram preku krv ama ne se nadevam na pozitiven rezultat, da imase nesto ke pokazese
Zdravo na site me interesira kolku cini invitro postapka vo new born ili sistina so izvrsena preinplantaciska genetska analiza na embrion koj so treba da se transferira?
Со една јк околу 3000 евра со две и повеќе околу 4000 евра. Дај Боже да е успешно фаќа докај 5000 евра. Ова беше март годинава. Дали има промени не знам. Можеш да си побараш ценовник кога ќе одиш на консултација. Точно ги пишува цените за секоја постапка и плус хормонската терапија.
@MB993 neka ti odgoviri clenkata no mislam ne. Pgd na embrioni sekade kolku sto znam e plus trosik. Inace gledano od moja prespektiva da treba da pravam PGD ovde ne bi go pravela jli ic ne bi go pravela. PGD e stra I korisna metoda koja vo new born za zal nova. .. toa e invaziven proces za embriobite I ako malku se zgresi moze I da se povredi embrionot. Pred 5 God vo Remedika sakav da pravam posto oni ja pravra ama ne ja nudea nesto. I samiot Dr. Mi kaza ne mi preporacuva... kako demek za toa treba mnogu praksa j iskustvo pa da ne ja gresime.... e sega sekako koj kako razmisluva.
Za zal jas moram toa da go napravam bidejki so 3 spontani abortusi, za koi sto ne se znae pricina edinstvena opcija e da se pravi ifv so PGD za da se stavi embrion so pravilni hormozomi. Toa mi kazaa deka e edinstveno resenie za mojata situacija bidejki veruvale ili ne i 2cata so partnerot nemame nikakov problem a sepak imam spontani.