Bezveza komentar...Nikogas ne se zaborava bolkata koga se vide negativen test i ne se zaborava kolku solzi se proleani.Kako mozete da kazete deka nekoj se sladi na necij neuspeh,a znaejki deka e pominat istiot pat. I nie sme pominale niz istiot pekol. A ovde nekoj bara sovet od nekoj sto e uspel cisto da spodeli iskustvo
Devojki se spremam za invitro. So amh 0.87 i malce folikuli na vtor den, moze li da izvadat jajce kletki? Mi dadoa i stimulacija. Fala mn
Zdravo. Moe iskustvo, AMH mi e 0.95. Dve punkcii imav, so stimulacija. Prviot pat izvadija 2 jajce kletki, ne se oplodi niedna, vtoriot pat izvadija 3, se oplodi edna, ama ne se fati. E sega, mozhe ne sum bash dobar primer, poshto malce poishe godini imam, a mene me interesira iskustvo na drugi so nizok AMH.
AMH voopsto ne e pokazatel za uspeshna bremenost, i edna kvalitetna jajce kletka moze da donese bremenost taka da baziranje na vrednost ne e bas verodostojno
Јас сум со амх 0.88 , Прво ивф бев со долг протокол, многу стимулации 1 јкј. Второ Ивф, краток протокол, 6јкј, 3 оплодени, трансфер на 2, без бременост. Сега пробуваме на природен циклус, секој месец имам по 1јк. Мој совет ти е да не гледаш амх туку да подобреш квалитет на јк. Земи си суплименти, ДХЕА обавезно, убикинол, пре мама…
Јас сум кај него моментално и сум многу задоволна. Претходно имам правено ивф кај Органџиски, немам лошо искуство само што не ме пратија да испитам ништо по 2 неуспешни обиди. (Амх,тромбофилија, тх1/тх2, хомоцистин,ана,афа, благодарение на Ивановски се испитав за да на крај испадне ниско амх и д витамин). Велеа следното ќе биде, се е во Божји раце…
Здраво девојки, Дали некоја ги има пиено Linzagolix 200mg апчињата? Ако да, од која држава ги имате купено и која цена? Ова е хемиското име, а се продаваат како Yselty низ Европа. Ви благодарам
Dali nekoj pravel invitro vo Solun vo skoro vreme? Vcera maticniot ginikolog mi spomna takva opcija pa se zamisliv. Dokolku ima takov neka mi pisi kako odat cenite kolku vreme seto toa trae i kako ste zadovolni.
Moe iskustvo, 31 god sum sega, tri invitra, amh 0.5, 3 invitra so stimulacii, 1 invitro 3 jajce kletki, edna se oplodi no nemase implantacijata, 2 invitro prazni folikuli, 3 invitro 3 jajce kletki edna se oplodi no nemase implantacija …. Toa bese pred dve god i seuste nemam uspeh
Zdravo devojki. Dali imate informscija deka imalo promena za vaucetite. Vtor vaucer ili za sleden vaucer mozelo da se aplicira 6 meseci otkako bil odobren prethodniot. Do sega bese od embrio transfer kola sto znam posle 6 meseci, no sega imalo promena. Dali imate infromacija ?
Na koj den od punkcija vi pravea transfer, sto mislite podobro e na 3 ili na 5 den ? Sto mislite dali ako se vratat dva embriona se zgolemuva sansata za bremenost ili toa nema vrska i Isto me interesira dali periodot dodeka cekate test za ocekuvana bremenost strogo odmarate ili se si pravite najnormalno, dali smee da se patuva ? , sekako ke se konsultiram se so doktorot no sakam da cujam iskustva
Ако е ембрионот генетски здрав тој ќе се развива и ќе се задржи без разлика дали е на 3 или 5ти ден.Има успешни приказни си со едните и со другите.Со два нормално дека се зголемува шансата.Вос лучај едниот да не успее можеби другиот ќе биде успешен.Јас одмарав ама не мирував строго.Низ дома,прошетки дамо без напор.А за патување не знам мислам дека е дозволено.
Otvori na net, ima tri kliniki vo Solun, Embriolab, Fivi i Papanikolau mozes da im pises mail, a nekoi od niv znam deka imaa i besplatni konsultacii vo Skopje