Здраво девојки, Продавам 2 пакувања (14 вијали) Prolutex со важечки рок на траење до 03/2027, 7 парчиња Crinon gel (Progesterone) со важечки рок до 10/2026 , Lanzzeto spray со важечки рок 01/2027 , една лента -10 капсули Tacrolimus 1mg со важечки рок 04/2027и две пакувања Estrofen со важечки рок до 04/2028. Мене за жал не ми требаат веќе ,ќе ги подарев но финансиски многу ме исцрпи процесот на ИВФ затоа ги продавам сите комплет за 6500 ден. Локациски сум во Ново Лисиче, Скопје ако има некој заинтересиран нека ми пише ќе се договориме за превземање или достава.
Ne e vazno dali imas licno osiguruvanje, preku soprug ili kako nevrabotena (zosto i kako nevrabotena si imas zdravstveno osiguruvanje, so edno prijavuvanje vo agencija za vrabotuvanje avtomatski imas i zdravstveno ili mozebi samo ednas ke treba da odis vo FZO za da se prijavis) edinstveno ne treba da imas prekin vo osigurivanje koga ke ja pocnes postapkata za IVF i dodeka trae cel proces vo klinikata za koja ke se odlucis za istata da moze da si gi naplati sredstvata
Не. Ако имала приходи во одреден износ претходната година не ја следува автоматски здравствено ама може самата да си плаќа само здравствено. Мислам најпаметно и е преку сопругот да се пријави само како што кажа ти не треба да има прекин во осигурувањето, така да прво нека се осигура па нека почне со постапката.
Благодарам. Мислев да не има некое ограничување, бидејќи ќе има само две недели од одјава до поднесување на документите.
Isto se vazi ako si osigurana preku FZO? Mislev ako si nevrabotena deka ne mozhesh da pravish in vitro. Isto mozhesh preku partnerot da se prijavish za osiguruvanje? Kako odi taa postapka? Ili obratno partnerot kaj mene? Ne sum bila vo ovie sutacii ama dobro e da se znae za ponatamu. Iskreno povekje ucham vo ovaa grupa od bilo kade. Fala vi na site shto se angazirate da odgovorite. Sigurna sum deka na site ni znachi.
Здраво девојки, сакам само да го споделам моето искуство со ивф, знам дека има и други во слична ситуација можеби ке му биде од помош на некој.. до тука стигнав поради хидросалпингс, инфекција ми се јави од пукната циста, на гак лежев уште тогаш ме прашуваа сестрите дали имам родено (немам) па ми беше веке се јасно. По 6 месеци др.Димитров ми направи хистеро-лапаро една туба ја извади, другата ја исчисти. Наредна 1 година немаше ни природна ни бременост со инсеминација. Потоа отидов на консултации кај др.Трајковски, њу борн, не ми се допадна баш односот, и се на се траеше 5-10 мин рече само ако сакаш да ти правам ин витро оди во Чаир кај др. Илиевски потпиши согласност да ти ја затвори и другата туба и дојди. Јасно ми е од која причина го кажа тоа но ми всади нов страв а веке си имав и доволно стравови. Направив хсг и се вратив кај др.Димитров се договоривме за ивф. Во мегувреме од фонд ми ги вратија документите бараа нови брисеви и пап а уредни беа тие што ги доставив па поднесов жалба, хаос. Во октомври го почнавме за прв пат процесот, долг протокол, боцкав буселин и бемфола се извадија 14 јк а 6 се оплодија. На 5ти ден вративме една бластоциста, нејкеше докторот 2 бидејки стомакот ми беше подуен, границата за хиперстимулација е 15 јк. Првите 5 дена ми поминаа во лежење и пиев по 1,5л исо спорт. На 6ти ден имав мноогу бледа линија на тест. Од докторот посебно од сестра Тања сум презадоволна. Има уште долг пат за одење дај боже се да биде добро и нека дава господ секаде каде што нема. Иначе ги прочитав скоро сите коментари на форумов поврзани со мојот проблем и на голем дел од девојките им пишав и она што го заклучив е дека тие што ги извадиле двете туби успеале со ивф, а тие со една исто така успеале природно или со ивф, само цврсто верувајте. На страна од темата... знам дека не верува секој лично право но ке си кажам, лани во октомври со сопругот спиевме во Острог, годинава 2 недели пред трансфер бевме кај трудното дрво кај манастир Света Богородица. Од срце ви посакувам убавини на сите!
Без инсеминации само во случај на затнати јајцеводи, извадени јајцеводи, тежок машки фактор или многу намалена оваријална резерва, при што доколку се работи за намалена оваријална резерва и прикажеш амх <1 ризикуваш да добиеш само еден ваучер со твои ј.к а во случај на неуспешно, сите следни ваучери да бидат одобрени со донирани.
Sekako deka moze, bitno e da imas zdravstveno osiguruvanje a po koj osnov go imas voopsto ne ja zasega klinikata kade ke pravis IVF, bitno e deka moze da si naplati za uslugata, koga nemas vrabotuvanje tovar e na budzet a sekoj moze periodicno da e bez rabota no zatoa pa cel zivot plakame osigurivanje pa ima i rezervi a moze i preku bracen partner, se sreduva toa vo FZO so popolnuvanje na eden obrazec preku rabotodavac
Од наведеното само машки фактор има едниот спермограм пред 6 месеци е со дијагноза олигоастенотератозооспермија и еден нов со дијагноза олигозооспермија... незнам дали да поднесам за ваучер или мора со инсиминации прво, еден приватен доктор ми кажа дека со инсиминации нема да успее да одиме со инвитро дирекно..