Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

266 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

203 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

61 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

106 глас(а)
    6,0%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

84 глас(а)
    4,8%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

112 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

110 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

319 глас(а)
    18,1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

284 глас(а)
    16,1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

59 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Iriss

Iriss Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    9
    Јас сум со краток протокол и вкупно се, 29 :)

2. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    Dali se zakazuva, odi na termin, kako funkcionira vo MANU?

3. Bibaaaa

Bibaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки,
    Продавам 2 пакувања (14 вијали) Prolutex со важечки рок на траење до 03/2027, 7 парчиња Crinon gel (Progesterone) со важечки рок до 10/2026 , Lanzzeto spray со важечки рок 01/2027 , една лента -10 капсули Tacrolimus 1mg со важечки рок 04/2027и две пакувања Estrofen со важечки рок до 04/2028. Мене за жал не ми требаат веќе ,ќе ги подарев но финансиски многу ме исцрпи процесот на ИВФ затоа ги продавам сите комплет за 6500 ден. Локациски сум во Ново Лисиче, Скопје ако има некој заинтересиран нека ми пише ќе се договориме за превземање или достава.

На alex25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ѕвездичка ⭐️

Ѕвездичка ⭐️ Нов член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки дали знае некој кој се можностите да добиеш ваучер без инсиминации?

5. 91magi

91magi Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2024
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    70
    I jas koga podnesuvav za vaucer bev preku soprugot osigurana nemav nikakov problem

На Шашава му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vibi

vibi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Ne e vazno dali imas licno osiguruvanje, preku soprug ili kako nevrabotena (zosto i kako nevrabotena si imas zdravstveno osiguruvanje, so edno prijavuvanje vo agencija za vrabotuvanje avtomatski imas i zdravstveno ili mozebi samo ednas ke treba da odis vo FZO za da se prijavis) edinstveno ne treba da imas prekin vo osigurivanje koga ke ja pocnes postapkata za IVF i dodeka trae cel proces vo klinikata za koja ke se odlucis za istata da moze da si gi naplati sredstvata

На Шашава му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    3.973
    Не. Ако имала приходи во одреден износ претходната година не ја следува автоматски здравствено ама може самата да си плаќа само здравствено. Мислам најпаметно и е преку сопругот да се пријави само како што кажа ти не треба да има прекин во осигурувањето, така да прво нека се осигура па нека почне со постапката.

На 91magi и Шашава им се допаѓа ова.
  8. Шашава

Шашава Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    13
    Благодарам. Мислев да не има некое ограничување, бидејќи ќе има само две недели од одјава до поднесување на документите.

9. Marcheee

Marcheee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    118
    Isto se vazi ako si osigurana preku FZO? Mislev ako si nevrabotena deka ne mozhesh da pravish in vitro. Isto mozhesh preku partnerot da se prijavish za osiguruvanje? Kako odi taa postapka? Ili obratno partnerot kaj mene? Ne sum bila vo ovie sutacii ama dobro e da se znae za ponatamu. Iskreno povekje ucham vo ovaa grupa od bilo kade. Fala vi na site shto se angazirate da odgovorite. Sigurna sum deka na site ni znachi.

На Nala1806 и alex25 им се допаѓа ова.
  10. Baby2018love

Baby2018love Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    1.858
    Здраво сакам да прашам за колку недели/месеци сте добиле одговор од фондот само за трансфер?

11. Nala1806

Nala1806 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    97
    Здраво девојки, сакам само да го споделам моето искуство со ивф, знам дека има и други во слична ситуација можеби ке му биде од помош на некој.. до тука стигнав поради хидросалпингс, инфекција ми се јави од пукната циста, на гак лежев уште тогаш ме прашуваа сестрите дали имам родено (немам) па ми беше веке се јасно. По 6 месеци др.Димитров ми направи хистеро-лапаро една туба ја извади, другата ја исчисти. Наредна 1 година немаше ни природна ни бременост со инсеминација. Потоа отидов на консултации кај др.Трајковски, њу борн, не ми се допадна баш односот, и се на се траеше 5-10 мин рече само ако сакаш да ти правам ин витро оди во Чаир кај др. Илиевски потпиши согласност да ти ја затвори и другата туба и дојди. Јасно ми е од која причина го кажа тоа но ми всади нов страв а веке си имав и доволно стравови. Направив хсг и се вратив кај др.Димитров се договоривме за ивф. Во мегувреме од фонд ми ги вратија документите бараа нови брисеви и пап а уредни беа тие што ги доставив па поднесов жалба, хаос. Во октомври го почнавме за прв пат процесот, долг протокол, боцкав буселин и бемфола се извадија 14 јк а 6 се оплодија. На 5ти ден вративме една бластоциста, нејкеше докторот 2 бидејки стомакот ми беше подуен, границата за хиперстимулација е 15 јк. Првите 5 дена ми поминаа во лежење и пиев по 1,5л исо спорт. На 6ти ден имав мноогу бледа линија на тест. Од докторот посебно од сестра Тања сум презадоволна.
    Има уште долг пат за одење дај боже се да биде добро и нека дава господ секаде каде што нема.
    Иначе ги прочитав скоро сите коментари на форумов поврзани со мојот проблем и на голем дел од девојките им пишав и она што го заклучив е дека тие што ги извадиле двете туби успеале со ивф, а тие со една исто така успеале природно или со ивф, само цврсто верувајте.
    На страна од темата... знам дека не верува секој лично право но ке си кажам, лани во октомври со сопругот спиевме во Острог, годинава 2 недели пред трансфер бевме кај трудното дрво кај манастир Света Богородица.
    Од срце ви посакувам убавини на сите!

На Ѕвездичка ⭐️, ☆Ceceto☆, Coco31 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    1.230
    Без инсеминации само во случај на затнати јајцеводи, извадени јајцеводи, тежок машки фактор или многу намалена оваријална резерва, при што доколку се работи за намалена оваријална резерва и прикажеш амх <1 ризикуваш да добиеш само еден ваучер со твои ј.к а во случај на неуспешно, сите следни ваучери да бидат одобрени со донирани.

13. vibi

vibi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Sekako deka moze, bitno e da imas zdravstveno osiguruvanje a po koj osnov go imas voopsto ne ja zasega klinikata kade ke pravis IVF, bitno e deka moze da si naplati za uslugata, koga nemas vrabotuvanje tovar e na budzet a sekoj moze periodicno da e bez rabota no zatoa pa cel zivot plakame osigurivanje pa ima i rezervi a moze i preku bracen partner, se sreduva toa vo FZO so popolnuvanje na eden obrazec preku rabotodavac

14. M@ri

M@ri Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    I za vozrast nad 38 god. odobruvaat vaucer bez inseminacii .

15. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    1.230
    Над 38г на жената бараат 2 инсеминации.

16. Mawoto-Stefi

Mawoto-Stefi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    448
    И за ендометриоза одобруваат без инсеминации.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ѕвездичка ⭐️

Ѕвездичка ⭐️ Нов член

Се зачлени на:
    17 ноември 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Од наведеното само машки фактор има едниот спермограм пред 6 месеци е со дијагноза олигоастенотератозооспермија и еден нов со дијагноза олигозооспермија... незнам дали да поднесам за ваучер или мора со инсиминации прво, еден приватен доктор ми кажа дека со инсиминации нема да успее да одиме со инвитро дирекно..

18. simonce97

simonce97 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    107
    Што значи Антагонист протокол? Колку инекции се даваат со овој метод? колку време трае