@Marcheee мм беше со термин во 8 часот сабајле, резултатите му беа готови во 13 часот истиот ден. Мислам дека може секој ден да се земаат, во случајов тој мораше да оди на работа и јас му ги зедов.
Ние бевме така, јас поднесов без инсеминации, ни побараа само една. Таа ја направивме на државна и после само тоа го приложив, за една недела ни одобрија ваучер. Мој совет е да пробаш да поднесиш ако имаш спремна документација
Хејј... Можно е да развиваш хиперстимулација... Јас ги имав овие симптоми и како што одминуваше денот ми стануваше се полошо и полошо со тоа што имав веќе многу болки и качив многу килажа од насобрана вода во абдоменот.. Ме задржаа во болница една недела, буквално имаше денови кога немав измочано повеке од 200мл во 24ч. Не ги игонорирај симптомите, следи килажа и колку мочаш, ако ти станува се полошо извести го докторот и појди на ургентно на гак.
Големи се шансите, во зависност ако веќе имате однапред утврдена дијагноза. Јас сум со ендометриоза и немаме правено инсеминација ниту еднаш, директ аплициравме за ваучер и одма ни го одобрија.
Јас кога поднесував, со непроодни канали и олигоастенотератозооспермија ми побараа 1 инсеминација. Се зависи од дијагнозата, возраста итн..
Nie koga podnesovme prviot pat (олигоастенотератозооспермија) ni odobrija bez inseminacii, sakavme da pravime na gak inseminacija ama izleze takov rezultatot i ni rekoa direkno za ivf deka sme i ne pravevme, taka podnesovme dokumeniti i ni odobrija
Да, секако се треба да биде во консултација со доктор и да се следи. А јас исто вака бев првите неколку дена па немав хиперстимулација.
Еј знам дека ми е прочитано некаде го изгуглав правилникот и се потврдив А може во пракса попуштаат. Всушност се гледа цела ситуација и може да има отстапка од правилата. Мене на пример ми одобрија со 3 инсеминации а немам ништо од дијагнозите но имам историја со предвремено породување.
Devojki da nemat nekoja tableti LETROSOLE mi trebaat uste 3 a ke treba da e kupa cela pakovka od 2,900 den
Според новиот Правилник, не бараат ниту една за возраст на жената над 38 години. Јас сум таков случај и ми одобрија без.
Da ve prasam. Minatata godina podnesov dok vo fond za vtoto dete, vo mart praev ivf, sega sobrav dok za vtor obid za vtoro dete. Moze da mi kazete dali osven so ke dostavam izvestaj od neuspesniov transfer i negativnata bega hcg, dali povtorno da stavam izvod od prvo dete,izvestaj od toj transfer, otpusno pismo od rodiliste ili ne mora bidejki si imaat se vo arhiva?