Za vaucer dali priznavaat spermogram od histologija ili mora od privatna klinika? I dali moze da se ispitaat ifektivnite skrininzi so upat i dali ima razlika vo cenata?
Jas so Tsh 5 nemav problem vo vrska so odobruvanje na vaucer krajot na April mesec mi odobria I otkako mi odobrija me stavia na terapija da go reguliram za pocnuvanje postapka
Каде се наоѓа тоа трудно дрво кај манастир Света Богородица. Јас бев еднаш во Острог, спиев, а со маж ми бевме и во с. Сливница, манастир. После тоа почнсвме со ивф и успеав, сега сакаме второ, во процедура сме, ги собираме документите... Се надевам ќе успееме
Секако дека може спремограм од Хистологија. Инфективен со Упат во Инстутут за јавно здравје може да се направи, не се сеќавам на точна цена, до 500 ден беше. Исто може во Железничар кај Беко, без упат, 300-350 ден.
Devojki zdravo,nova sum na temava ve citam celo vreme i sakam da ve prasam,cekam da dobijam i na vtor den da odam da pocnime so invitro.prv pat mi e neznam so da ocekuvam aku moze nekoja da mi kaze sto znaci na vtor den i kakva e procedurata?fala vi
Edna mala korekcija @ifv Vo zelexnicar infektivniot skrining ( hepatit b i c, hiv) e okolu 500-600 den uste od minatata godina, koga bev
Dali vo fond ke priznaat hormoni ama rezultat simnat od moj termin i zavereni so pecat od maticen ginekolog?
Со среќа нека е! Ќе те видат на ехо, ќе проверите хормони и според тоа ќе ти дадат соодветна терапија.
Da priznavaat jas site dokumenti gi podnesov bez pecat samo simnati od moj termin bez problem mi odobrija
Ќе ги проверат хормоните ако се е во ред со нив,ќе почнеш со стимулации-инекции.Каква терапија и колки инекции тоа е кај секој различно.Во меѓувреме ќе го следат растот на фолекулите.Кога ќе ја достигнат доволна големина,ќе примиш стоп инекција и отприлика по 36h ќе ти закажат пункција.На денот на пунција и твојот партнер ќе даде примерок.Се спојуваат јајце клетките со сперматозоидите.И нареден ден ќе ти се јават колку се оплодени.Потоа следува трансфер.Ама има време до тогаш.Со среќа
Одлука/проценка на докторот, пресудно може да биде оваријалната резерва, односно тие со ниска резерва со краток протокол, тие со нормална резерва или пцос со долг протокол. Нерамномерно растење на фолекулите при стимулација, кога водечкиот фолекул расте брзо и ги поттиснува останатите кои растат нерамномерно (со различна големина) исто може да е повод за долг протокол и кога има пониска резерва.
Не се прави регуларно, по барање на пациентите или совет на лекарите и дополнително се наплаќа. Во МК се уште не се прави PGТ колку што сум информирана, се зема примерок од ембрионите и се праќа во странство.
Imam endometrioza,na dvata jajnici po edno malo miomce pokacen prolaktin go sreduvam so dostinex momentalno,koga bev na pregled mi ispita Amh mi bese 0.75,Ca 125 (ov) ova mi e 73 znaci katastrofa pecena si za invitro mi rece doktorot.ko ke dobies na vtor den dojdi i sega cekam da dobijam i da odam
Епа слушај го докторот ќе ти каже тој на кој ден ќе почнете со терапија.Почни да се спремаш физички и психички,ќе ти треба сила.