Zlatna,slobodno napravi test utre sabajle,cinam 12 den ke ti bide,i jas togas go napraviv,bolkicki si imav,ic da ne mu se sekiras,proletta e vreme za ubavi vesti,osekam deka ke ne izraduvas,..te guskam i ti ja pustam seta sreka
Da,da tocno,kakvi bolki imav,ama ete kaj mene bea za ubavo,samo sega me zagrizuva ova kafeaviot iscedok
Da, ama imam i denes,a site dr vikaat da ne se sekiram,a ti slobidno napravi si test,ajde pa cekame vesti
Devojcinja uste utre se bockam i vecerta vo 10 treba da primam pregnil pa vo cetvrtok punkcija prasanjeto mi e kade ja primivte pregnilot vo gaze hihi ili mese i sami li se bockavte mene mi rekoa vo stomak mozam i taa ama nekako me faka strav nemam najdobro iskustvo so nea od inseminaciite pozd
Ne mozam da ti pisam lp, mila premestuvaj se poaktivno vo trudnicki muabeti. Se ke bide vo red, nemoj da panicis, tuku uzivaj vo bremenosta, i jas gledav na sekoi pet minuti da ne go isfrlam ama ne e toa bas taka. Ni jas ne mozam da ja ostavam ovaa grupa, uste cekam da se premestat vo trudnicki, moi sopatnicki heheheh
Zdravo jas sum nova na forumov, no podolgo vreme ve citam I se sozivuvam so secija prikazna, Dosega imam napraveno tri inseminacii, tri klasisni IVF, dve so zamrznati embrioni, dva neuspesni punkcii na priroden ciklus. Sakam so moeto iskustvo da pomognam. Imam praveno histeroskopija I seto ova kaj Lazarevski vo Sistina, Minatara godina ostanav bremena, no vo 7 nedela nemase srceva akcija, sega povtorno pravev I nosam dve bliznacinja, no sakam do sakambebe I neznam koja bese drugata clenka da go pisam moto iskustvo. Jas primam krinin gel velo vreme se plasam zosto so krinon mi istekuva se nesto, prvo kako sokrvica imav, pa nekoja rozenikava boja pa na kraj kafen cel krinin gel I toa topki I jas se cudev duri ne mozev da se doizbrisam, Kako I sekoj od nas se voznemiruva I non stop se javuvv da prasuvav I mi rekoa se dodeka nema bolka I sveza krv nema nikoj problem, vo 6 nedela koga satnav imav na uloskata nekolki kapki sveza krv I odma otidov na pregled mi rekoa nema nisto oskudno krvarenje I mi dadoa prolutex inekcii da se bockam kako poddrzna terapija, posle mekolku dena sabajleto koga satnav otidov vo toilet sto da vidam obilno krvarenje se izbezumiv, vednas otidov vo bolnica me zadrzaa dva dena mi ja prodolzija terapijata I mi rekoa da miruvam, posle toa imav cela nedela po malku krvarenje dodeka ne mi se smiri. Od togas pominaa tri nedeli se uste odmram I retko izleguvam. Sakam da kazam se dodeka nema bolki I sveza krv nema potreba od panika zosto toa se slucuvalo od krinon gelot, Dokolku sakate da bidete mirni otidete na pregled, dokolku nema vnatresno krvarenje, ne e strasno. Ete kaj mene moze bil I nekoj kapilar, no takva e bremenosta celo vreme ke bideme pod stress, a uste poveke dokolku samite si znaeme kako sme dosle do bebe I sto se ne imame pominato. Gi pozdravuvam site clenki na forumot I sakam da komunicirame zosto imam dosta iskustvo okolu IVF oploduvanjeto.
Devojki, i jas da se prijavam na salter Pocnuvam so postapka, od 5 den so cikloprogynova, na 21 den skrecing pa nareden ciklus transfer so zamrznati embrioni nekade kon krajot na maj.