Нема реакција на bemfola, ама добив коментар да не чекам 6 месеци за нов ваучер бидејќи ќе влезам во менопауза. Ова од ракав го извади, исто ко и коментарот дека немам резерви. И сега се мислиме што да правиме, дали приватно да ги платиме стимулациите и пак да продолжиме кај нив или на друго место да правам се одново.. Инаку, предлогот е со Кломифен или природно да се создадат фоликулите. Не предложи други опции.
Zdravo, dokolku nekoj ima potreba od Prolutex gi prodavam po 350 den. (18 ampuli imam) kupeni od Benu apteka od Vranje. Mislev deka ke se bockam podolgo ama mi gi prekinaa vo 8 nedela. Vo Skopje ziveam Pozdrav i vi posakuvam uspeh na site ❤️
Здраво незнам кај да пишам па се одлучив тука сигурно има некој што знае Имам термин овие денови во гак за хистеро е сега ми дадоа некои анализи да испитам ама матичната вели дека само од таму ги прифаќале тој ден ќе.треба да ги направам таму или како или треба порано да идам ден или два..
Analizi mene odma mi napravija prviot den koga bev na konsultacija za histeroskopija na Gak ako mislish na krvna slika i dimeri. Potoa istiot den ti zakazhuvaat termin za anestiziolog i prethodno dobienite rezultati gi nosish na pregledot kaj anestiziolog. Koga pravev laparoskopija istiot den koga mi zakazhaa za anestioziolog rano sabajle otidov za analizi i istiot den srediv samo chekav izmegju nekoe vreme za rezultatite da stignat.
Дека ќе влезеш во менопауза малку отповеќе грубо и непотребно звучи. Освен амх, резервите ги гледаат и на ехо, ама малку ми е глупо тоа точно временско предвидување. Не знам стручно зошто не би се пробало со други стимулации, ама можеби е добра опција на природен циклус да следите и да собирате ј.к, па после да се оплодат неколку наеднаш. Или една-две колку се, па да се оплодат. Можеби е скапо пункција, трансфер, ама дај боже да има. Бар стимулациите на приватно не би ги плаќале. Тие се секако скапи. Јас не би чекала за ваучер, би одела вака. Скапо е, ама... За друг др или клиника не знам, од Мк само кај Трајковски и Органџиски сум била. Ако сакаш пиши ми пп, јас не можев на тебе (мислам еднаш пробав)
Да но мене тој ден не ми кажа никој да правам анализи сега имам закажано кај анестезиолог да отидам да ги правам или како сега збунета сум многу
Ako imash broj od setrite utre dzvoni im za da ti objasnat. Ili denovive odi direktno ako si od Skopje. Mozhno e spored ova shto go pisha rano istiot den da treba da ti zemat krv i da chekash rezultati pa so rezultatite odish kaj anestiziologot. Vo kolku chasot im zakazhano anesteziolog?
Zdravo Dali na nekoja i odobrile 4ti vaucer preku fondot? Slusnav deka seuste ne e sprovedena taa odluka iako bese odobrena od vladata
Здраво За прв пат имам поднесено документи за ваучер за инвитро, со машки фактор сме е сега за мене ме интересира кои суплементи да ги пијам инаку 39 год сум со амх 2.39 и Фсх 7.05 досега имам пиено само метилирана фолна и последно пиев pregnacare conception по препорака на матичен гинеколог. Дали да вметнам Q10 ubiquinol , омега 3, Д витамин.
Така се влегувало во менопауза боже ме сочувај. Ако не реагираш на овие стимулации може ќе реагираш на други а на крај на ден пошто сте следеле фоликули на природен циклус и знаеш дека имаш може да одите на природен циклус со банкирање на ембриони. За ова најефтино беше на времето во Систина зашто пункција беше најефтино и за замрзнување се плаќа еднаш за првиот ембрион а после само се додадаваат не знам дали сега е така. Ама после коментариве дефинитивно оди кај други доктори на консултации.
@_Vera_ @le.soleil фала ви, ќе се консултирам со други, утре ќе закажам. За менопауза нема простор, редовни циклуси имам, никакви симптоми, а со ниско амх се тера години и години од што читам.
Немам душо, ама сигурна сум дека знаат што прават. За инсеминација треба добро темпирање, но и малку повеќе среќа. Има успешни инсеминации кај сите доктори, не се плаши. Кој и да го одбереш, среќно и ако не успее не дај Боже, бар ќе го "опипаш" докторот дали ти одговара за понатаму.
Има и преку FedEx опција дупло поефтино од DHL баш сега што правам нарачка преку FedEx ми е 660 ден a преку DHL 1460 ден