Ako nekoj moze da mi pomogne so vasi iskustva i informacii ke mi znaci mnogu bidejki ke se obidam samo so uste eden transfer so zamrznat embrion so moi jajce kletki.Ova bi bil mojot posleden obid.Imam eden zatnat jajcevod,go imam provereno pred povekje godini,so luzno tkivo e zatnat megjutoa na sekoe eho site doktori kazuvaat deka e vo red i ne vrakja tecnost vo matkata,deka matkata i endometriumot na eho izgleda se vo red,megjutoa imav neuspeshen transfer prethodno za zal.Proveriv kariotip vo red,imunoloskite za trombofilija heterozigot sum drugo se e vo red. Se mislam dali da napravam histeroskopija so bris da rizikuvam ili da ne cepkam ubav endometrium i da napravam scretching samo? Dali da napravam laparoskopija iako doktorite spored eho vikaat se e vo red?Dali se vazi scretchingot tri meseci pred transfer kako sto bi napravil doktorot? Kade da go napravam transferot koj e spored vas dobar doktor za transfer i kako da se spremam za da mu dadam najdobri sansi na posledniot embrion? Poslednoto neuspeshno in vitro mi beshe vo Sistina ne bi go imenuvala doktorot.
https://www.facebook.com/share/1CnVZ3Nubj/ Знаете ли за клиникава Мон бебе, бил ли некој? Има ли некој искуство со докториве таму, др Сапунов и др Славјанка Станоевска?
Јас правев ивф таму, за жал не успешно, но и покрај тоа ја сум задоволна од се. Однос, достапност, информирање... Кај Славјанка бев, на долг протокол и не доплатив ништо освен замрзнувањето, но тоа сите знаеме е во зависност од терапијата. Не знам дали уште нудат бесплатни консултации, но прашајте нема што да загубите. Инаку се што ми даваше докторката е во договор, што можам што не можам да поднесам, како некои апчиња-витамини.. Ако нешто не ми одговара правевме замена. Искрено не се осетив дека одам ради реда колку да се направи. Зошто не беше успешно, не знаеме за жал. Но повторно се консултираме за што следно би требало да се направи ради неуспехот.
Направи лапаро обавезно, имаше членка со дузина ивф поради поврзани јајцеводи на ехо не се гледаше ништо, на лапаро видеа триста проблеми. Кај кој доктор си? Колку ивф имаш до сега? Години хормоните како ти се?
Jas sum so hashimoto hipertiroidizam,imam nad 40 godini,hormonite so lekovi od endokrinolog mi bea vo red.Ednas imam rodeno megjutoa abortus bese i posle toa zatnat jajcevod eden so luzno tkivo.Do sega imam dve in vitra neuspeshni,embrionite bea dobro oceneti ama bez genetsko testiranje.Vo momentot na transfer TSH mi bese 4,pocnav so 2?ama poradi estrofemot mi se kaci na FET i na transfer mi bese 4.Doktorite rekoa e vo red za transfer.Vo Sistina pravev
Здраво, дали некој користел Chirofol од 500 ? Да сподели искуство,препорачани ми се од ендокринолог. И дали некој има маил од ФЗО ,од кој што одговараат на одобрени ваучери? Благодарам
Се јавив во фзом ако има матичната 2д и 3д нее потребно од клиника ми кажаа доколку тие побараат само во тој случај јас уште ги немам поднесено и hpv тестови бараат матичната ми рече нема потреба ама еве имало