ERA test е тоа. Чини многу, а ветува малку. Студиите покажаа дека нема значителна разлика во успешноста на транферите кога се применува ERA. Расчитајте на интернет повеќе за оваа метода, пред клиниките да ве убедат да ја пробате пред следен трансфер.
Сега не знам ама пред неполн месец прашував во аптека ми рекоа дека уште не било почнато, чекале да им кажат како ќе биде.
Уште еднаш се извинувам да ми кажете што треба со мој емаил да се прати од страна на мојата матична Ми кажаа во фондот ама мојата матичната е нова скоро 4месеца што работи и јас сум и прва пациентка со ифв трансфер ај на кратко објаснете ми ве молам сигурно Таа знае но денес не се видовме Иначе утре конечнооо ги предавам документите
https://fzo.org.mk/zadolzitelna-administrativna-medicinska-dokumentacija-vo-prilog Еве на линков пишува се.
Здраво, Прв пат направив нарачка пред една недела, одбрав достава преку федекс и беше околу 1200 денари (платив онлине). Денес ми ѕвонија од шпедиција и ми кажаа дека треба да се царини пратката и да платам +2100 + допол. трошоци за царина. Дали сте имале вакво искуство и каде да се обратам? Благодарам.
Матичаната треба да знае каде да се најави и да поднесе барање, плус другите документи и овие формулари од линкот ги носиш таму.
Тоа првото предлог за БПО го пополнува матичната онлајн, порано беше на испечатен документ. Е сега каде да го најде, не знам. Другите документи после предлогот ти ги даваат во фондот.
Ако проозводите и доставата надминуваат 90 евра, тогаш пратката подлежи на плаќање на царина и ддв, и плус плаќаш на увозникот за услугата.
Не би требало да плаќаш царина на таа сума, нас 90 евра се плаќа царина, над 20 се плаќа само ддв, освен ако не смениле закон во меѓувреме. Пробај ова да им го кажеш да видиш што ќе ти кажат, ма да ако се како дхл да наплаќаат преземање, лежарина и не знам што све не, не знам што ти преостанува
Здраво, кај кој доктор правеше ИВФ? Јас сум со амх 0,95 и во моментов размислувам кај кој доктор да ја почнам постапката. Дали правеше и инсеминации претходно или директно ИВФ? Јас претходниот месец правев хистероскопија кај Димитров во Систина за остранување на полип и за проширување на матката (затоа што имаше неправилна форма) и сега размислувам дали да продолжам кај него затоа што тој веќе и има некој увид во мојата состојба или да одам кај некој друг.
Искрено од сабајле трчам за ова не знае како и викам прашај јас веќе дадов документи во фондот ама без ова не можело
Девојки ај ве молам одговор Тие што скоро предале документи што треба во предлог од матичната електронски да се додадат сите документи или како иде тоа цел ден се мачам со ова и немам одговор од ниедна страна вие што скоро сте земале ваучер сигурно знаете иначе јас во 2018 кога правев само поднесов документи и тоа беше сега од фонд ми рекоа ако не го направи ова матичната џабе се разочарав
Има на страната на фонд предлог што треба она да го потпише електронски, што, како, каде внесува таму не знам. Ама ако не знае притисни ја да си се распраша затоа е матична, разбирам дека ти е важно ова па што се вели и ги бркаш и нејзините работи ама твоето си го направила, тоа што е нејзино нека си се информира после тебе ке има и други пациенти со ист проблем. Матичниве се немам коментар значи...
Ubav odgovor, toa e dve minutki mene sestrata mi go potpolnuvase,dokolku nesto ne im e jasno tie se javuvaat direktno vo fond ne vas da ve prakaat da si najdete resenie. Mene mi go ispratia elektronski i plus mi go ispecatia da go imam vo mene za sekoj slicaj da ne pobaraat
Да разбирам дека е нова па и се налути кога и реков распрашај се па остана за во вторник да видиме што ќе направи
Ако се налутила да се извини човек ако не цц, за да наплатат и тоа што не треба знаат и не се нови тогаш за друго да ги молиш. Тоа е и јас многу работи сама си ги бркав