Хаха ме изнасмеа жими све знаеш каков одговор добив од сестрата беше 14.30 и ми рече сега е касно ова максимум сигурно 2 часа ќе одземе ќе треба сите документи да се скенираат па да се пратат од 7 сабајле сум станата де ваму де таму собери едно друго и на крај велиш 2мин работа било а тие толку големо го направија ова е бог да чува и знаеш на крај ми вика ти сама треба га до правиш ова па ок велам дај кажи како што ќе го направам и ми рече ај остај вторник ќе видиме во тој момент стварно ми се плачеше од толку проблеми додека собрав све па ги предадов на крај да не знае каде треба да даде прилог е тоа тие
Богами гајле не ми беше искрено знаеш све што не сум поминала и знам како стигнав до ова со 100 маки да соберам све она затоа пред да ме спреми требаше да се распраша имаше 3 месеца време а не сега да даде одговор без никаква смисла ама тоа тие
Не ми е јасно како не сака да научи. Ќе и треба за наредните пациентки. Нека се распраша по колеги ако не знае. Ти каде си имаш триста обврски во врска со ин витрото уште на тоа да мислиш. Буквално и на сестрата кај мене толку 5 мин и требаше.
Сега ми текна да те прашам. Ако си од Ск можеш со документите таму директ да ги однесеш а матичната онлајн да те пријави тоа е 2 мин работа. Јас така направив.
Значи матичните имаат систем, лупам сега преку тоа мое осигурување, не им го знам јас програмот, преку кој се најавува и пополнува образец електронски... Си се најавува на тоа, си го бара формуларот и пополнува. Не знам искрено како може да не знае а и да не сака да праша.
Kolku cini invitro vo NewBorn dali ste zadovolni i dali sorabotuvaat so fond? Ili opsto dali nekoj sorabotuva so fond?
Сите клиники за ивф работат со ваучери. Ин витро на приватно во њу борн пред 1 година мене ме чинеше околу 5000 евра. Моето второ ин витро кај доктор Татјана од њу борн беше успешно.
Здраво, за жал и јас го имав истиот проблем со FedEx и по долги расправања си платив 2100 денари... Овие пари FedEx ги наплаќа како шпедициски услуги, не го рачунаат шипингот кој сме го платиле. Додатно ја отвараат пратката и ако надмини 80 евра плаќаш и царина, ако не не. Iherb се исплатеше само преку пошта, сега веќе не се исплати... Јас на крај им пишав на iherb за ситуацијата што ја имав со fedEx и дека сакам да ја вратам пратката, тие ми излего во пресрет така што ми ги вратија парите кој ги платив на fedex како кредит за следна пратка, па следната пратка ја направив преку пошта. Сега таа опција ја нема и незнам дали би ти се исплатило ова, бидејќи пак новата пратка мораш некако да ја донесиш... Јас искрено мислам дека fedex не крадат....
Собирам документи за ИВФ за второ дете и имам една дилема. Пап тестот ми истекува за една недела од моментот на поднесување на документите. Да го внесам сега, со не истечен рок, или постои ризик да ме одбијат или да ми бараат дополнително да го доставам? Некој да сподели искуство, не знам што е најдобро да направам.
Статусот на Ксенија Николова за трошоците околу ИВФ и е комплетно на место. Често кај нас излага дека сите се само зинати за пари.
Здраво, среќни празници!!! Собирам документи за 4то инвитро. Ме интересира дали некоја поднела документи со 2д ехо, ако одобруваат со 2д, да не давам плус пари за 4д бидејќи мојата матична нема 4д...
Jas vo Ramus privatno plativ 1200 denari,vidi kako e najdobro bidejki i vo klinikata pak ke ti baraat validen da e. Na drzavno neznam dali e odobreno za pap,jas pred 1 mesec pravev i nemaa pusteno.
Mislam za max 5 dena,javi se najdobro tocno ke ti kazat.Ovaj period imam poveke ispituvanja i veke site rokovi mi se izmesani
Матичната треба само да го пополни барањето, во него се бара твој е маил и некои др податоци. А останатите документи ги носош во фонд, таму ти даваат уште нешто да пополниш и потпишеш и ти и сопругот и толку.
Здраво на сите. Дали има некој поднесено документи за ваучер неколку дена пред Нова година, и да има добиено одговор? Некако како многу долго ми се виде чекањево, знам дека празници многу, ама како да очекував побрзо да биде