Devojki deneska bev na kontrolla imav 16 folikuli od 14 mm i 8 od po 10… doktorot sto me vodit se vrakat vtornik na rabota pa toj ke mi kazel koga bi bila punkcijata. Vie spored vase iskustvo koga pi mozelo sa bidit? Deneskq mi e 7 den na bemfola i triptofem
И јас истиот ден поднесов и затоа реков да прашам. Си правам филмови да не ми се залутани некаде документите :/ Се надевам неделава ќе добијам одговор. Фала ти
А сега по ново, ме интересира колку време треба да помине од еден ваучер до друг? По старо беше да поминат 6 месеци од трансферот, дали е исто или има измени?
Ми треба помош,мислење пишав и на хистероскопија сепак и овде.Бев природно бремена,9та недела имав киретажа после киретажа немам циклус.Хсг уредно,потоа имав 2трансфери немам бременост.Дали е потребно да направам хистероскопија?
Прочитај за Ашерман синдром (Asherman syndrome). Тој може да јави изостанување на циклус, а се јавува како последица од атхезии, слепувања во матка од киретажи. Види дали ќе си пронајдеш други симптоми поврзани со тој синдром. Ако можеш појди на ехо кај добар дијагностичар (моја препорака Димитров, Систина). Да сум јас на твое место секако би правела хистероскопија.
Devojki dali nekoja od vas bockala 2 dozi od ovitrelle? Mene deneska vo new born mi dadoa 2 inekcii da gi bockam vo stomak utre na ist moment
Aко има и изостанок на циклус, обавезно една хистероскопија, затоа што адхезии после интервенции така се манифестираат. Притоа, истите може да не се видат на ехо и хистероскопија е “златен стандард” за нивна дијагностика.