Da ne slucajno mu trebat na nekoja ovitrelle; kupiv dva deneska ama posle mi kazaa samo 1 da bocnam. Ako vi trebat ke vi podaram
Тие што се правеле во Систина, после пункција на клетки, дали секојден ви се јавуваат ембриозлите да ве известат дали има оплодени клетки, како/дали се развиваат? Или само првиот ден? И после трансфер колку време бевте дома на одмарање? Дали земавте боледување/одмор... Од кој ден се вративте на работа?
Само првиот ден ми се јавија да ми кажат колку се оплодени, и четвртиот да ми кажат за трансфер нареден ден. Во мегувреме и јас им ѕвонев да прашам дали е се добро. Прво земав боледување 2 недели од матичен гинеколог, трансферот беше успешен па ми го продолжија комисиски. Со срека ♡
Мене ми се јавуваа секој ден и четвртиот ден ми кажаа наредниот ден трансфер ќе имам. На работа не одев една недела, после си продолжив да одам. Сега за второто планирам да не одам две недели, барем додека не испитам бета.
Мене од Њу борн ми се јавија секој ден, на 3 ден имам трансфер значи на 16.01, докторот ми кажа да бидам на боледување до 30.01.
Девојки, да прашам, знаете дали на било која од нашиве клиники прават mini stim протокол (протокол со минимална стимулација, со дози помали од стандарден краток потокол)? И, уште подобро, ако некоја од вас имала лично искуство со ова, нека сподели. Фала
Јас имам правено во Систина модифициран природен циклус со мала стимулација (гонал ф) и кломифен од 3 ден на циклус. 2 јкл, 1 оплодена без бременост.
Здраво да прашам тие што имате замрзнати ембриони во Систина колку е цената за чување за втора година. И дали мора на датумот кога првата година се замрзнати или има рок месец дена, два за плаќање од датумот. Ѕвонам ама неможат да ме поврзат со тој оддел. Позз
Zdravo, dali ima nekoja devojka sto posle transfer ne koristela boleduvanje/odmor tuku si prodolzila najnormalno so idenje na rabota, setanje, isto kako i prethodno?
Zdravo Cekam termin za laparo na GAK Dali imate informacija kolku vreme treba boleduvanje/ da se odmara za laparoskopija? Treba da patuvam nadvor od Mk i se mislam sega dali e vozmozno ili e rizik od pritisok let…. I na kolku dena koncite gi vadat Ve molam za iskustvo Pozdrav
Jas po laparoskopija bev 3 nedeli na boleduvanje a za da zakrepnam kako sto treba 2 meseci mi trebaa. Sekoj razlicno.
Јас секоја лапаро и хистеро првата недела си одмарав па потоа нормално си функционирав и на работа одев немав некоја тешка работа па се лесно ми беше иначе зависи од тебе како ќе си се осеќаш за патување не мислам дека пречи нешто секако тука влегува и тоа што ќе оперираш јас имав 2рога матка па 4 пати мораше да се реши полека ама не ми пречеше ништо после недела дена нормално си функционирав иначе јас последно кога правев лапаро после 1ден месец ифв правев и затруднев сега пак исто ќе биде лапаро па трансфер после месец
Иначе девојки во гак нема абер нема термин веќе 2 месеца чекам за хистеро и лапаро па да не чекаме многу или приватно или врски да си фатам негде па фатив во чаир кај др.дика веќе вторник ми закажаа за интервенција има некој искуство кај него? Иначе полип ќе вадам мал е 6мм без тоа не ми прават ифв
Posle kolku dena gi vadat koncite? Jas na Gak cekam mi rekoa za edna nedela ke me pobaraat i zatoa sum vo misla Pobitna mi e operacijata normalno Imam desna zapushena tuba i zaradi toa laparoskopija mi zakazaa Se obiduvame za bebe podolg period Vi blagodaram na odgovorite