Ako treba da ja otstranat samo tubata, togas e polesna intervencija. Edna ili dva veceri max kje bides tamu, konci vadat 7-8 dena posle operacijata. Sekako ti sleduva boleduvanje od maticen 15 dena, sto e sosema dovolno za vakov vid na intervencija.
Јас имав 3 конци на стомакот сами ми паднаа.со лесно се ќе помине без стрес како ќе ти биде удобно така прави
Deneska praev punkcija i bas se razocarqv imav mnoguu folikuli a samo 5 dobri kletki koi ke moze da probat da gi fertilizirat… bas se rastasiv
Не се разочарувај 5 се многу и 1дна да е надеж имај господ е голем сите ќе не израдува не се стресирај ќе видиш од тие 5 едно големо јуначе ќе имаш надежта последна умира имај верба и се ќе биде добро
Го има по аптеките . Мене ми беше препорачан ама цена ненормална и не го користев..... Пре мама и фемибион имам користено . Одлични суплименти со подобра цена од Имприлот. Знам дека не ти беше тоа прашањето
Jas imam praveno histerolaparo,isto mi ostranija ednata tuba.Koncite mi gi izvadija za edna nedela.Na boleduvanje bev dve nedeli,i mi bese kazano bez krevanje tesko.Posle si fukcionirav normalno.
Мене ми извадија само една јк. Еве ја за скоро 2 месеци ќе прави. Не е важно колку јк ќе ти извадат важно е да се оплоди и да се фати.
Дали некои од следните лекови е на позитивна листа / или може да се рефундира? - Пролутекс 560 ден ампула - ТеваГастрим инекција 4080ден - Кринон вагинален гел 170ден една - Такролимус таблетки - Овунорм капсули - Естрофем Прескапи се лековите, а мора секојдневно да ги аплицирам. Клексаните ќе ги рефундирам, но што со овие другите…
Пролутекс, Кринон гел и Овунорм НЕ, за другите незнам. Пролутекс набавувај од Бугарија, таму се на пола цена од кај нас.
А како ги даваат, со нашиот извештај од докторот? Зошто сепак е хормон мора да го оправдаат Да не знаеш како се таму со цена од кои аптеки земате? Патем, како го аплицирате а да не боли толку многу… досега ставив само 5 ампули, стомакот не го осеќам од болка.
Не да не се прескапи изгор се.Но,да знаеш,пролутексот и кринон гелот ќе ги ставаш се до 12 недела.Дај боже да си останеш трудна.На рецепта ти иде естрофемот околу 60 ден ,мислам дека беше.
Пролутекс во Солун ти се 46 евра за цело пакување од 7 ампули може и без извештај да се земат, јас ги купувам од таму, а во Врање мислам дека беа 43 евра со тоа што треба да се јавиш однапред во аптека и да нарачаш за да ги земеш веднаш кога ќе одиш.
Јас одмарам само на денот на трансфер, следниот ден веќе нормално функционирам одам на работа, пешачам, само внимавам не дигам тешко.
На нас ни ги зимаа од Благоевград таму ги има, а од која аптека искрено незнам. Без извештај ги зимаше човекот. За жал пролутексот боли, плус се прави црвенило и како подуеност на тоа место каде што се боцнеш, само менувај страна, место...
Колку јк се оплодиле, со каков квалитет се ембрионите, дали има за замрзнување и на кој ден ќе се прави трансфер( ова може и понатаму да ти кажат зависи дали на 3 или 5 ден)
Јас се боцкав сабајле и вечер по 1 пролутекс плус клексан. Стомакот ми беше модар како да ме тепале спас само во замрзнан патрон или лед, 10 мин пред боцкање, 10 мин по боцкање за да се намали модрото.