Devojki samo 1 embrion od 5 se oplodil, dali ke mozam uste ovoi ciklus sega sto ke dobijam da pram pak stimulacija?
Ti sakash toj 1 da go zamrznesh? Nema da pravish transfer? Za naredna stimulacija najdobro min dva meseci da pochekash da ti se odmori teloto. Sepak konsultiraj se so ifv doktorot. Kje ti kazhe koga e najdobro pak.
Jas se mislam istoto da go napravam, no se plasham imam 2 neuspeshni ifv, samo 1 embrion mi vrekjaat na tretiot den i si vikam deka e rizicno da se odi na rabota
Јас имам 5 неуспешни трансфери, само еднаш 2 ембриони на 3 ден, инаку се по 1 ембрион на 5 ден. Првите два се стегав буквално бев bedrest, одмарај првио ден после нормално си функционирај, без стрес и физичка активност, нема да испадне ембриончето. Ако треба да биде ќе биде секако.
Zdravo zenicki, dokumentive vo fondot sto treba da se dostavat za vaucer dali mozi samo na email da se ispatat ili mora vo fondot da se odnesat ?
Здраво женички, правев ин витро во Јули успешно но за жал спонтан за брзо време... сега се спремам пак имаме уште едно замрзнато ембрионче,некоја искуство што да правам како да се подготвам .. страв ми е
Zdravo,dali nekoj znae da mi kaze od kade moze da se kupi intralipidna infuzija nadvor od makedonija,tuka kaj nas momentalno nikade gi nema nitu vo Plodnost i Sistina.
Дечки здраво. Ме немаше долг период. Ке правиме ИВФ имаме ваучер Причината е низок АМХ . Со првата бременост останав лесно и природно. Е сега имам прашање. Што ако при вадење на јајце клетки истите не се добри или се празни . Пропаѓа ваучерот ? Или ако пример не успее ембрионот.
Стравот и грижите ништо добро нема да ти донесат. Не дека можеме некако да влијаеме на исходот ама работи на ментално здравје, прави си работи што те релаксираат, музика, прошетки, филм, ручек некаде надвор...било што, што ке ти ги тргне мислите. Добро расположение и позитивни мисли се мал но важен удел. Барем јас вака пробував да функционирам 2 месеци пред трансфер и пред трансфер не одев на работа неколку дена, си бев дома кафе, пешачење, шопинг, мали неважни работи но ке ти тргнат негативни мисли. Многу среќа ♡♡♡
Имам останато таблети ако му требаат на некој ги подарувам. Скоро цела кутија Impryl, пола кутија Estrofem и скоро цела кутија Prednolol. Сите имаат рок на употреба.
Imas pravo da go zadrzis vaucerot za sleden ciklus a do togas sto si pravela ke si prasas za stimulaciite da si gi platis na privatno.jas taka napraviv jajce kletkata se oplodi ama podelbata ne bese ok i si plativ na privatno a vaucerot go zadrzav za posle dva meseci go koristiv
Има многу што одат во оваа клиника што не успеале овде и се задоволни само што мислам излегува све од 7000 евра нагпре тоа од муабети што знам. Ќе каже членката што ке оди
Девојки, ве молам за мислење Денес ми се јавија на 3-ти ден и ми рекоа дека имам еден ембрион со 8 клетки и еден со 5 клетки. Дали на некоја ѝ се случило ембрион што бил со 5 клетки на 3-ти ден да стигне до 5-ти ден и да биде во ред?
Devojki koi veke ste pominsle niz Krio-Embriotransfer: Koj den od ciklus se pravo, koga se plodni denovi ili?