Mi pustia link invitro kosta 3300 evra plus stimulacii kazi reci ista cena kako ovde e.pred godina ipol vo plodnost so dolg protokol me kostase 5500 evra zboram samo za vo bolnica ne gi racunam patnite troskovi
Здраво, дали некој правел спермограм и спермокултура во Генеа лабараторија, и дали е призната од фонд за ваучер?
Да признат е спермограмот, најефтин беше таму за првиот ваучер правевме, 1500 ден. (само спермограм, за спермокултура не знам колку чини)
Јас вчера пополнив податоци на линкот ми стигна порака на меил ако им треба дополнително инфо ќе ме контактират ваљда со тоа е направена резервација сакав точно време да знам бидјќи не сум од ск ама најверојатно ќе ме контактират до тогаш
Krio transver se pravi zavisno na koj den se zamrsnati embrionite, posle ovulacija 3 ili 5 dena zavisno od zamrznatite embrioni
Devojki ima li nekoj so bil vo plodnos so kratok protokol da mi kaze od prilika koj den mu e pravena punkcija
Кога ја пополнувате изјавата за во фонд и кога аплицирате за второ дете прв пат, пишувате дека имате претходно користено ваучер за прво и колку пати? Или се мисли за второ дете колку пати сте аплицирале?
Zdravo Devojki, pocnuvam so sobiranje na dokumenti za vaucer, pa me interesira dali znaete Dali mora 2 spermogrami, ako stanuva zbor za apsolutna indikacija za ivf od zenska strana ?
Ние за првиот ваучер поднесовме два или три,а сега за втор ваучер матичниот ни рече дека доволен е еден бидејќи спермограмот е секогаш одличен,а индикацијата е женски инфертилитет. Па ќе видиме.
Neznam,takov email kaj mene nema stignato.posleden pat vo ponedelnikot mi pisaa da go potvrdivme casot za konsultacii.a pred da izvestat deka ke ima besplatni konsultacii jas nacuv od svoi bliski deka ke ima i im prativ email i odman mi odgovoria i mi rekoa deka seuste nemat nikade objavano ama ke ima na 7 februari i mi pobaraa dokumenti od se sto imam praveno i ispituvano da im gi ispratam preku email.im gi prativ pa posle toa mi zakazaa za konsultacija.
Здраво, дали некоја од вас неодамна примала интралипидна кај нас и знае на која од клиникиве сигурно ја има? Фала