Дали некоја од вас имала рана бластоциста на 5-ти ден што продолжила да се развива и станала добра бластоциста на 6-ти ден? Кај мене ова се последните 2 ембриони и моментално чекаме 6-ти ден. Ве молам споделете искуство – дали заврши успешно (PGT/трансфер/бременост)
Devojki kaj svez transfer na tri dnevni embrioni, znaci deka posle punkcija tretiot ili cetvrtiot den go vrakaat embrionot? Dali ima nekoj so svez tranfer tuka?
Дечки почнав денес со таблетарна терапија. Е сега прво прашање Дали само првите три дена се лежи ? И дали после можам да правам нешто од нешто ? И ова додуша не е прашање , ама јас сум пушач. Во првата бременост ги откажав ама сега заради процесот не можам ...можам по некоја да палам после трансфер ? Не ме распнувајте плс
Јас не лежев ни ден.Одмарав да повеќе од нормалното ама си движев.За цигарите одлуката е твоја.Не се препорачува нормално.Нема што да те распнуваме одлуката е твоја
Јас правев јадење,одев на пазарење(не ги носев торбите)одев до црква.Не кревав тешко и не користев правосмукалкаОвде имаш мн примери и само лежење и нормално функционирање и ништо од ова не е клучно.Прави тоа што тебе те исполнува и мисли позитивно.Со среќа
Здраво девојки Сакам да ве прашам за искуства со ден-6 бластоцисти. Имам две замрзнати бластоцисти: 4AB 3BC Ме интересира дали некоја од вас имала успешна бременост со 3BC, особено ако претходно не успеал трансфер со подобар ембрион (на пр. 4AB или сличен). Дали 3BC ви се подобрил по одмрзнување и како помина бременоста? Фала ви многу однапред
Извини, за кој дел од процесот прашуваш за одмарање, не сфатив добро, за сега дека си почнала со таблетарна терапија за стиумулација, или за после трансфер? Ако е за терапијата, јас воопшто ни не знаев дека треба да се одмара, ставав инекции и тргнував на работа, се нромално си праев низ дома.
Исто ако е за терапија си функционирав нормално се до трансфер после трансфер како што ќе ти дојде тебе убаво така но не премногу одење или пешачење. низ дома само од досада иначе јадење ова она не правев мрзлива бев многу после трансфер така ме фати тој период. @Misskirova
Искрено, ова за лежењево после трансфер јас само во Македонија сум го слушнала. Во Прага на пример, воопшто не ми препорачаа лежење, ни ден, ни три, уште помалку па две недели. Јас последниот трансфер (единствен што ми беше успешен) од болница во ресторан отидов да јадам. Трансферот ми беше во сабота, од понеделникот на работа одев.
Исто и јас после индуциран абортус со едната затната туба сум.И докториве се е во ред ама не е очигледно.Исто и јас сум на мисла да не правам па поголема штета ако направам лапароскопија за хистероскопија ајде во ред.Не знам,еве некој ако има искуство и јас прашувам
E duri deneska mi pratia email oti e otkazano doaganjeto vo skopje i mi zakazaa video konsultacija za na 7 februari.