Тоа капак на се.. Јас од ск сум ама се карав со една на биохемија, зошто сум дошла у 12 по резултати а не во 13.. Зошто викам на пример не ме пуштаат од работа поинаку... Идеш пример денес ти викаат резултати после 13.. и ти идеш нареден ден и не може ти вика.. Друг случај луѓе дојдени од друг град да земат резултати, вработениве на прослава отишле, баш сите. У 10 сабајле.... Ужас
Здраво девојки. Сакав да прашам испитував хормони и пролактинот ми испадна 27 малку над граница и седиментацијата ми излезе малку повисока дали ако ги дадам вака документите би ме одбиле ако некоја знае да ми одговори?
Zdravo devojki,deneska napravena punkcija izvadena edna jajce kletka ama prazna,nekoja so vakvo iskustvo dali ima za sto ponatamu, mi predlagaat da razmislam so donirani.
Ednas i na mene mi izvadia dve i dvete bea prazni.slednoto invitro pak dve izvadeni edna se oplodi.nemora da znace ako edna izvadena i e prazna odman se odi so donirani.konsultiraj se i so drugi doktori ako treba smeni i klinika.amh i drugite hormoni kako ti se?
Zdravo devojki dali bockaat na klinicka biohemija za hormoni utre nedela mi pagja tret den treba da idam no jeznam dali ke me primat imate iskustvo nekoj da znae da ne idam dzabe ako ne bockaat ?i dali ima vrska ako otidam na 4 den dali ke mi go vazat za dokumenti za vaucer
Сум била трет ден кога паѓало викенд, ама веројатно сабота било. Ако одиш, нагласи дека ти е за ин витро и дека ти е трет ден, ако треба нагласи дека така ти рекол докторот. Инаку, можеш реално и на четврт, ама пример мене ми се кратки циклусите, и мислам дека 4 ден ми е касно... Ако си од Скопје пробај си среќата. Малку се испаничиле нашиве клиники и доктори, а? Искрено, и мило ми ако читаат, ама треба пример да земат и да учат од Грците. И самите нека си закажат консултации. За стручноста не знам, ама за односот, има мнооогу да се учи. Не дека не бев задоволна од односот на сестрите и персоналот во ЊуБорн, ама ова е next level. Пр. на трансфер немав полна бешика, и беше се спремно но се виде дека е празна. Ајде, цел тим "разлаз", 20-30 минути по пиење вода, пак ќе пробаме. Ми беше незгодно, ама сите, значи сите беа она "it' s ok, don't worry. " Тука мислам барем една сестра ќе превртеше очи, а од некоја сигурно и лекција ќе добиев како сум требало да знам дека треба да е полна. (Секако дека знам, теоретски, ама човек си не си машина) The all mighty doctor па којзнае како би реагирал. Со чест на исклучоците, ама има што да се научи од соседите, колку и да негираат и да се пишува. Малку постручно и попосветено да работат, нема да си бараат луѓето чаре по други држави. И ова со ваучерите, мижи Митре. Подобро ќе беше да се покриени повеќе испитувања, или лекови, ама и таму е удрена математика да немаат они загуби. Ние што губиме време, пари и живци, ќе се снаоѓаме како знаеме и умееме. Е па, да закажеме консултација знаеме, па малку е важно дали ќе е онлајн или во ценетиот главен град.
Здраво девојки Сакам да го споделам мојот IVF процес и би сакала да слушнам и ваши искуства. Јас го започнав процесот со Primolut, posle Buserelin сеуште ги земам, а потоа продолжив со стимулација со Follitropin alfa (прво 125 ml утре задутре 150 ml) Ме интересира: Дали некоја од вас имала иста терапија? Или сте користеле различни лекови или дози? Како реагираше вашето тело за време на стимулацијата? Би ми значело многу да ги споредам искуствата, бидејќи знаеме дека секое тело реагира различно. Ви благодарам однапред на сите што ќе споделат
Da, rabotat vo nedela. Minatata nedela bev na 3ti den. Samo zadzvoni na dzvoncheto poshto zatvoreni im se so shifra vratite.
Jas vo sistina bev koga mi izvadia prazni posle toa vo plodnost bev i jas sum so endometrioza i dva pati sum operirana i pak ja imam i jas sum so ponizok amh hormon i od tvojot ama ne se otkazuvam.
Јас боцкав бусерелин и потоа бемфола од 225, со амх 3.12 сум. Пред пунција 2,3 дена многу ми беше подуен стомакот па после трансфер исо спорт пиев иако ми кажаа и за време на стимулација да пијам, моја грешка беше што не земав може немаше да се јави блага хиперстимулација, јадев поише протеинска храна овошје зеленчук. 14 јајце клетки извадивме, 5 се оплодија.
Фала за одговорот прво❤️ Имам упте некои прашања.! Каде ја направи инвитро процедурата? Дали беше успешна? Јас прашав за терапијата бидејќи некои блиски ми рекоа дека е многу „лека“ терапија, но јас не сум лекар за да знам тоа. Затоа понекогаш ми вртат мислите или, да кажам, се импресионирам.“
Во Систина кај др. Димитров, да успешна е мислам дека ( но не сум многу сигурна во ова ) даваат послаба терапија со понизок амх да не се дотрошат резервите.
Basss mi e milooo I jas vo sistina kaj Ivanovski, pred dva dena pocnav so stimulacija. Mnogu sum nervozna ne sakam mn da mislam za ova ama pak pametot setaa nonstoo
Да прв обид беше. Мислела не мислела исто ти е не можеш ништо да смениш, ако треба да биде ке биде без разлика на се. Поработи си на себе, пешачи, слушај музика, релаксирај се и мисли на убави работи. Со среќа ♡