Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

266 глас(а)
    14,8%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

206 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

62 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

22 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

106 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

88 глас(а)
    4,9%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

114 глас(а)
    6,3%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

115 глас(а)
    6,4%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

327 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

291 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

35 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

60 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

50 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Baby2018love

Baby2018love Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    2.073
    За тоа дека прават проблем незнам јас ги правев сите во лаор а дека прават проблем за пролактинот дека е покачен да ќе прават среди го за 2 недели и направи пак анализа само прокактинот немора сите јас така направив

На Шашава му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Шашава

Шашава Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    32
    И кај тебе беше покачен? Примаше терапија?

На Baby2018love му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nina09

Nina09 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    16
    Zdravo devojki, ciklus imav na 28dena , posle dve neuspesni IVF , vekje godinaipol mi idi na 25dena. Posleednive 7-8 meseci 5dena pred da mi dojdi imam kafen iscedok (vo traenje od 1 den) I posle na 25ti den dobivam normalno ciklus. Se spremam za treto IVF sekako ke go prasam doktorot za ova. Me interesira dali nekoja imala slicen problem I kako go resila? (Pap test mi e vo red)

4. reni"

reni" Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    1.114
    Zdravo devojki,se spremam za cetvrto inv so donirani jajni kletki.Dali ima uspeh nekoja od vas so donirani jk.

5. Baby2018love

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    2.073
    Кај мене tsh беше 10 за 2 недели падна на 1 и нешто прво што виде митко ми рече со ова нема ни фонд да те прими а ни јас под 2 само иначе нема да имаме успешен трансфер ама се среди без стрес само еуротирох примав за tsh иначе со пролактинот немав проблем никогаш иако имам pcos

На Шашава му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nikita#S*

Nikita#S* Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Dali go imate Impryl seušte?

7. Orhideja7593

Orhideja7593 Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.210
    И кај мене имаше поместувања во циклусите и после првото инвитро и после второто инвитро,направени контроли се е во ред ,доктор вика нормално е. Нема место за загриженост. :)

На alex25 и Nina09 им се допаѓа ова.
  8. Orhideja7593

Orhideja7593 Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.210
    Од датумот на издавање на ваучерот имаш 6 месеци рок да ја започнеш постапката. А не мора да ја завршиш со трансфер до тие 6 месеци.
    Два пати имам користено ваучер и двата пати додека дојдам до трансфер важноста на ваучерот беше помината. Јас само го започнав процесот пред да заврши рокот на ваучерот,со тоа што вториот трансфер ми беше два месеца после пункцијата (од важноста на ваучерот имаше поминато веќе повеќе од 40 дена) замрзнавме ембриони во меѓувреме и ми излегоа во пресрет од клиниката со тоа што трансферот не ми го наплатија приватно туку ми кажаа ќе го реализираат ваучерот тогаш кога ќе се одлучам за трансфер.
    Такви искуства имаат многу од пациентите и овде можат многу да ви потврдат дека така прават клиниките (тоа е во наша корист секако)

9. Elen4e89

Elen4e89 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    685
    Дали сте имале случај доколку не дојде до трансфер, а имате ваучер, дали може да се искористи за следен циклус само трансфер или пропаѓа?

10. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    412
    Moze so dogovor na doktorot da iskoristis samo transfer ama treba da ne nadmine 6 meseci.jas taka bese vo septemvri na krajot izdaden vaucerot vo nomevri punkcija na prazni jajce kletki.so doktorot se dogovorivme da idime na priroden ciklus punkcija a transfer od vaucerot arno ama vo dekemvri ne mu se svigale jajce kletkite vo januari na punkcijata koga trebase da bide puknala pa predlozi insemenacija normalno ja odbiv i se otkazav od toj vaucer.pa vo maj aplicirav za drug vaucer

На Elen4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. HelenD

HelenD Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Здраво на сите, кој број е достапен од СЗО за да прашам дали ми е одобрен ваучерот?

12. Njanje

Njanje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    669
    На ниеден од броевите за контакт не одговараат, многу се безобразни..
    Јас ги контактирав преку имеил, за ден - два имав одговор

13. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    1.647
    Јас секогаш сум добивала на 02 32 89 086 Јасминка многу фина жена имам звонето безброј пати додека ми се среди се околу ваучерот

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    180
    Здраво девојки поради 3 последователни спонтани др. Димитров ме испрати да испитам Тх1 и Тх2. Во мојот случај Тх2 е доминантен и поради тоа ми препиша Вибрамицин и мене и на сопругот. Треба да се пијат за време на циклус. Дали некој има такво искуство?

15. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.175
    Кај се испитува ова?

16. Baby2018love

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    2.073
    Ќе ти го пратам сега
    070 217 210 валентина се вика многу е фина таа и една друга ги прегледуваат документите зависи сега кај која тие предметот ама ќе.ти каже она иначе кога си ги предала?пошто јас кога се јавив пред 2дена ми кажаа дека од 28.01 веќе почнале да ги земат ако не ти се јави пишии sms

17. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2024
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    402
    Здраво, храбри девојки :l:
    Како што мене ми беа огромно охрабрување вашите искуства, и како што секогаш кога ќе прочитав позитивно искуство и си велев „ќе дојде и мојот ден“, денес ви пишувам со надеж дека и моето искуство ќе биде охрабрување за некоја од вас. Да знаете – Господ е голем и сè доаѓа во вистинското време.
    Посебно сакам да се осврнам на бројот на бластоцисти – навистина нема правило за успех. По пункцијата и замрзнувањето на бластоцистите бев многу разочарана и уплашена, со мисли што по мојот трансфер, повторно ќе почнувам од нула... Трансферот ми беше одложен повеќе од четири месеци, но од двете замрзнати бластоцисти – едната се „фати“. И конечно, го држам бебушот во раце.
    Навистина нема правила и еден ембрион е доволна за успех. За оние што ве интересира: бев на краток протокол, а одложувањата за трансфер најпрво беа поради ризик од хиперстимулација, а потоа поради хормонски активна циста и висок прогестерон. По многу одложувања и долго чекање, трансферот се случи токму за време на Велигденските празници, а терминот за породување беше на Божиќ.
    Иако бременоста беше уредна, ја поминав со голем страв. За жал, бев опкружена со ситуации каде што работите тргнуваа наопаку и по шестиот месец, па не си дозволив целосно да се израдувам сè додека не се породив.
    Уште една силна симболика што ми покажа дека навистина сè доаѓа кога коцките ќе се наредат: за време на молитвата на 40-тиот ден по породувањето, третата икона на која ѝ се поклонив беше „Воскресение“. (Третата икона е поврзана со празникот на денот кога се извршува молитвата, а тој ден беше почетокот на четирите недели пред Велигденски пост.)
    На сите вас, храбри што чекате – чудата се случуваат тогаш кога најмалку ги очекуваме. :sun:

На MajaKrste223, ☆Ceceto☆, Аанггелла и 36 други им се допаѓа ова.
  18. Baby2018love

Се зачлени на:
    22 март 2020
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    2.073
    Ме наежи и ме расплака ;( среќа да ве следи до крај на животот бебушот нека е жив и здрав :l: сите мајки и сите жени се силни треба време,сила надеж и трпение господ е со нас тој не следи ни ги слуша срцата молитвите и на крај без стрес ако треба да биде тоа веќе господ го пишал.господ да ве чува сите :*:l::sun::muscle:

На alex25, Skyler81, Nikol29 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. HelenD

HelenD Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Благодарам многу, се слушнав.

20. Виножито_8

Виножито_8 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    14
    Девојки, плс инфо кој доктор на Трасфузиологија (освен Јани и Елена Петровиќ), не прави проблем за препишување клексани?
    И дали на ГАК кај некој сте имале можеби успех да ви издаде извештај за рефундација без проблем?