Честитки! Многу се израдував за тебе, премногу ми е мило Жив и здрав да е бебчо, многу убави моменти да си имате Пушти ја мајата навака да се исчистиме од тука
Здраво до тие пто сте правеле 3 инсменации па поднеле ваучер дали се поднесува само отпусно писмо за завршена инсеманација или бараат и бхг испитано?
Treba da proveram hormoni. Datum za ciklus nekade na 07.2. no ovie 2-3 dena imam malku rozevo pa na momenti crveno samo na brisenje. Da otidam utre da ispitam hornoni ili da cekam ubavo da pocne da ide cikllus pa da brojam 3 den ?
Јас цела бременост се качував на 3ти спрат(мислам не згрешив за спратот), ќе им покажев на сестри/доктори извештај од Јани(од почеток на бременост да почнам со клексани) и одев секој месец, ми препишуваа по 30 клексани и после со нивниот извештај си рефундирав клексани.
Дали клексани се уште треба да се рефундираат. Нели требаше дирекно на рецепт од аптека да се зимаат или не е почната новата измена
6900 е, јас правев во ноември. Ќе кажеш сакам да испитам th1 th2, лична карта ми побараа да ме внесат во систем и толку. Резултатите ми беа на маил за некои пет дена.
Да може и гледам ви пишале одговор дека не смеат да поминат тие шест месеци ама јас сум баш таков случај, трансферот ми беше откажан и после два циклуса правевме трансфер а ваучерот веќе три месеца немаше важност. Баш и на друга членка погоре и го пишав истово,на прерходната страна неколку постови погоре видете ,одма над вашето прашање.
Во која клиника ? Јас денес разговарав со сестрата ми рече имале промена на протоколите од фондот, било постегнато не знам што ама секако да одам да разговарам со докторот. Ми закажа па ќе видиме.
Ti zemaat krv na denot na transfer? Mene dvata pati niednash ne mi proverija, ne ni znaev deka treba. Samo mi stigna poraka shto treba da pravam denta na et. Ili ova e so zamrznati?
Добар ден , Испитував хормони за документи бидејки имаше поминато 7 месеци од предходните. Е сеа на 3ти ден испитав државно во мојот град (не знам што ме натера таму да испитам а секогаш сум одела во Ск на биохемија и се било таман) и испадна тсх 4.12 некако не ми беше верно оти со години испитувам и секогаш ми вило до 2 На 5ти ден отидов пак испитав на приватно и ги испитав и сите за тироидна. Гледам анти тпо ми е качено па прашањето ми е дали ќе ми прават проблем за тоа за ваучер ?
На ден на трансфер прогестеронот треба да виде висок, над 10, затоа и се прима прогестеронска поддршка. Под 1 треба на ден на пункција да биде.