Некоја да каже позитивно исход од Систина за ивф во последно време? Слушнав дека процентот на успехот им е намален многу и дека скоро сите се жалат од ембриолозите кај нив.
Здраво, Сакам да прашам има ли некоја од Вас позитивно искуство со Азоспермија и хормони тестостерон низок а фсх висок? Бевме кај Мицковски во Систина ни предложи Микротесе операција на сопругот но отприлика само 60% веројатност за пронаоѓање на сперматозоиди во тестисите што ми звучи разочарувачки и во дилема сме дали да прави операција или не. За донирана сперма не сме размислувале. Ви посакувам на сите да Ви се исполни најголемата желба.
Ve molam za iskustvo preporaka doktor na patofiza ili provatno za tiroidna.imam hasimoto momenralno mi e pokaceno tsh 16,a se spremame za invitro.
И мене ова ме интересира страшно. Јас лично имам 3 неуспешни ивф таму и 4 инсеминации. Да речеме немав среќа,слепо верував и си е моја грешка што не си пробав на друго место. Никогаш нема да излезат со процент успешност,не само они.Нашле среќна реченица нивните пр тимови дека е во просек на светските ивф центри -сме прошле покрај нив како па да не.
Taka e i samo kako brojka te gledat ne kako pacient koga ke otides tamu mnogu se ceka i koga ke vlezes kaj doktorot za pet minuti si gotov a tie sestrite gledat da te otkacat a koga ti trebati nesto po telefon da bi prasas nesto sto ti trebat nemozes da gi dobies katastrofa se
Jas dzabe gi smeniv pak ja nemav taa sreka.sega sledna klinika e vo solun se izmoriv od nasite doktori srekata tamu ke ja baram.