Здраво Девојки Сакам да прашам колку ве има колку сте задоволни од Др Лазаревски од Систина. За ивф процес. Во Македонија имам правено 1 неуспешно Ивф во странство 2 неуспешни ивф. Имам АМХ 04 Пред пукција се во ред голем број на фоликули по пукција првиот пат 1 ј.к нема трансфер 2 пат 6 ј.к 2 оплодени неуспешно 3 пат 2 ј.к нема трансфер. Дали тарапијата ми е јака дали брзо созревање има не знам ни сама. Имам предлог за вакви случаи Др . Лазаревски сега прашувам за искуство.
Дали клексани може да се купат во аптека без извештај или без рецепта? Дали за рефундирање може со узвештај од трансфузиолог или мора да се оди по извештај на ГАК?
Сега барам помош од вас феминки за совет кој е подобар избор др Лазаревски или Др Таше Трпчевски Битола. Ваши искуства ако сте биле кај некој од овие два лекари. Благодарам од срце❤️
За Лазаревски незнам нека каже некоја што има искуства со него, а кај Таше бев и успешно ми е иако бев тежок случај со ендомериоза 3 пати оперирана и само по 1 јк се вадеше, во Систина имам 3 неуспешни, Таше како доктор е одбивен и некомуникативен но си ја знае многу добро работата, сепак одеме работа да завршиме не кафе да пиеме со него
Значи дали е во ред со матичниве јас како пациентка треба да мислам и на нејзината работа вратена сум само за извештај за 2д и 3д ехо и тоа не сум знаела пошто другите матични ми ги давале документите од нивна страна и јас сум ги предала. Јас мислам на еден куп работи и овој пат јас изигравав лекар во повеќе ситуации но тоа да го заборави или да не го знае е тогаш ова го чекам и ја ја мењам не и давам можност да се учи на мене. Разочарана сум и психички лошо
Здраво Пред почеток на инвитро процесот, да ве прашам тие што сте го поминале а сте над 40 години - колку фоликули да очекувам да има од стимулациите на 41 година? И колку од нив ви се оплодија во ембриони? Некогаш докторите не ја кажуваат реалната слика а сакам да сум подготвена за исходот
Se znaat samo taka im odgovara, da te zavlekuvaat samo sekoj mesec pari za folikulometrija, pa pap, brisevi pa pominale meseci, vaznosta.. pa ajde jovo na novo se kaj niv da plakas. Jas imav slicna situacija ja cekav 2 nedeli da se vrati od odmor da mi napravi 3d eho i da apliciram vo juli, a vo avgust del od pregledite mi istekuvaa i go znaese toa i mi vika "jas nemam setrifikat za 3d eho da pravam" e sestrite vo nejzina odrinacija mi go zakazaa terminot. Pa na kraj pravev privatno. Kako im odgovara taka si pravat. Bori se, so srekja ♡
Девојки да прашам за закажување во плодност кај Таше за ивф консултација дали многу се чека и дали работат во сабота
Богами ја откачив термин понеделник во чаир си направив таа една што работи во фондот ваш со добро збореше со мене денес и ми рече ако не си сигурна во неа иди негде друго прави немора кај неа пошто она требала да знае дека треба извештај да се поднесе и така направив едвај чекам да почнам и ќе ја сменам нека не се учи на мене нема да и бидам кукла ја на неа изнервирана сум многу ми се плаче ми се вика на цел глас како зошто
Individualno e kaj sekoja zena. Jas pocnav so stimulacii na 41 god. Sega imam 46 god. Sekoe inviro mi bilo razlicno. Imam praveno do sega 8 invitra. Imam porobano so dolg protokol, so kratok protokol, ultra short, na priroden ciklus. Sekogas razlicen ishod sum imala. So dolg i so kratok protokol mi vadele po 5 j.k od koi na kraj ostanal samo 1 embrion. Na priroden ciklus po 1 jk, no embrionot ne izdrzal do blasto. Ako te interesira uste nesto pisi mi vo poraka
Za zakazuvanje ne se ceka, ama koga ke otides cekas bukvalno cel den. Sekogas sum cekala od 9h do 15h. Raboti i vo sabota ama samo ako si vo proces
Sum pravela invitro kaj Mitko vo Sistina, kaj Trajkovski vo New Born i kaj Tase vo Plodnost. Sekoj ke ti preporaca da odis kaj doktorot kade sto uspeal. Otidi na konsultacija kaj dvajcata i vidi so koj ke kliknes. I dvajcata ne zborat mnogu
Здраво девојки Во понеделник имам закажано пункција на фоликули ? Како изгледа процедурата .. малку сум под стрес како ќе помине иако е со анестезија ? И дали има некој позитивен тест на бременост со ендометриоза на еден .. да сподели искуство Поздрав
Jas bev najgolemata plaslivka od doktpri, a od inekcija pagav vo nesvest Krv od vena da mi vadat pripagav. Stom jas pominav 8 invitra i histerolaparoskopija ne e nisto strasno ke te uspijat i se budis kako nisto da ne bilo. Nisto ne boli. Poveke boli kanelata za infuzija. Ne se sekiraj
Веќе ти имаат кажано, се е индивидуално. На 41 година правев ивф со долг протокол, 6 добиени јајце клетки, не стигнав до трансфер. После тоа ивф со краток протокол, 2 добиени јајце клетки, повторно не стигнав до трансфер. На 42 години ивф на природен циклус, 1 добиена јајце клетка, ембрионот вратен на 3ти ден, сега дечко од 2 години.
Многу е важно колку ти е амх. Тоа ќе ти каже колку би имала. Јас на 39 правев со многу низок амх ми вадеа по максимум 2 јк. Последниот пат на 2 извадени една се оплоди и сега има 2 месеци.
Јас имам ендометриоза и имав успешно инвитро од прв обид, со останата само една јајце клетка, вратена на трет ден.