@Mina888 Каде правеше хистеро и лапароскопија и зошто?Јас правев само хистероскопија ми рекоа нема потреба од лапароскопија а имам еден затнат јајцевод ми е страв да не пречи на матката и натаму да се влечкам а не се гледа. @Krikri* Каде успеа со ендометриоза?
Верувај во докторот, сигурно има план. Доколку смета дека има потреба од вадење на септумот, прво ќе ти предложи старт на ивф до пункција па замрзнување, па потоа отстранување на септумот. Не дека не верува во природно зачнување, туку сака складирање на материјал додека шансите се поголеми за повеќе јк.
Колку време трае долгиот процес за ивф а колку краткиот процес ако некој има инфо за тоа Ви благодарам ❤️
Dolg proces pocnuva okolu 20 den od ciklus i otkako ke dobies ciklus prodolzuva se do punkcija. Kratok protokol pocnuva od 2 den na ciklus
Јас до сега само долг протокол сум правела и кај мене траеше и двата пати околу 5 недели. Краткиот претпоставувам 2,3 недели максимум.
Секој ке ти каже каде успеал еве јас имав две успешни инв кај Лазаревски и сум задоволна и од пристап не е многу комуникативен ама што го прашаш ке ти одговори упте пред да поднесам за орв ваучер имав желба кај него да одам и со цела верба отидов и успеав сепак совет штом се мислиш меѓу двата иди и тами и таму и ке видеш кој ке ти влее повеќе доверба само верувај му на докторот кај кој и да одлучиш и ке успееш нашата психа игра многу голема улога
Ако и требаат на некоја, имам 2 кутии Утрогестан неотворени, важат уште овој месец и Кломифен 2 кутии неотворени до 7/26.
Ќе поднесувам документи за ваучер, ако можете да ми кажете, имам неколку испитувања правено на приватно, истите ми се преземени од мејл и така се испечатени. Дали ќе ми прават проблем? Како сте давале вие резултати доколку сте испитувале на приватно ?
Конкретно се работи за микробиолошки и хормони бидејќи на државно немаат реагенси за сите… Првиот ваучер се ми беше на државно испитано со потпис и печат, па се мислев за овие да не ми направат проблем… Ти благодарам
Jas gi pravev istite privatno i preku mejl gi ispecativ, ne beshe problem Sega vekje sum pocnata so terapija
Jas sega sum so dolg protokol Pocnav 14ti den po menstruacija, pa sega 4 den na menstruacija pravev eho i E2 i Lh,istoto go povtoriv i na 9ti den po menstruacija Sega vtornik sum pak samo na eho I najverojatno pak ke me gleda na 18ti da odredi koga ke mi pravi punkcija
Кажи ми дали ги поднесе во фондот кај Црвен крст? Јас лани аплицирав за прв ваучер, да нема нешто сменето бо меѓувреме?