So ke im se javis cel den vrtam za da kazam nikoj ne kreva a da ne kazam za tie 14 dena deka bese isto ej moze se iskompliciralo zeni na kliniki zavrsuvale!
Ovie sto se pred kraj taka pravat, ama ako nekoj ne ti odgovara ke gi iskarama prasaj me mene sto mu se sekiras jas sum od denes 29 nedela hihi za se sto ti treba prasaaaaj slobodno, pa ke najdeme nacin da se odgovori i dobie info! A te razbiram potpolno za ovaa grupa i jas koga imam vreme sakam da citnam i posekako dadam sovet ili moe iskustvo, posto znam niz sto sum pominala i na site im posakuvam sto pre da se mrdnat od grupava
Sekade e taka ova invitroto epten se iskomercijalizira.Da neznajs koj pat dago fat is.Jas za vtoroto invitro zvonam vo Plodnost sabota bese iMav kafeav iscedok mi veli sestrata prekini so cela terapija.Ni dojdi date vidime ni nisto.Toa e samo Gospod sonas.Site dase raduvame.
Kukla ova ti bese prvo IVF kaj Lazarevski? Mnogu gluposti napravija so toa novitetite sto gi voveduvaat, mene sega koga me zadrzaa za krvarenjeto vo Sistina mi vikaat osven skapite lekarsva premama i prolutex nisto od lekovi ne smeam da zadtzam zosto ke sum dobiela od bolnicata za na kraj da mi kasnat po dva ipol saati za sekoj lek i vrv bese vecerta da mi recat deka nemale folna da mi dadat od 5mg da se napijam, koga se nalutiv za sto im plakam tolku pari za soba tamu za sestrata da me ubeduva deka ke dosol doktor da mi objasni i rekov ne me interesira jas si nosev lekovi, ne mi dafoa da gi zadtzam, a sega nemaat i do tri sabajle cekav da mi najdat pa sestrata mi vika specijalno za vas otvorivme bolnicka apteka i ne im popustiv im vikam utre da vi kazam ne mi se prefrleni parite ne mozam da platam so se partali ke me isfrlat, znaci sto da kazam
Ana kako be ti rekle da prekines so terapija, pa moze nisto ne e, mora da te vidat na eho za da znaat, eee Bog da cuva samo Bog da e so nas da ne cuva
Аааа значи не ме лажела Анита кога ми рече овој месец не примал Лазаревски со нови процедури,само почнатите,па нареден месец да звонам.Ми кажа дека нови стандарди воведувале и на состаноци ке бил докторот.А што друго вовеле да не знаеш?
Ги чув сестрите во ургентен дека збореа за некои нови стандарди. Што им значи тоа стварно не знам. Само знам рекоа ќе враќале за боцкање за ивф.
Devojcinja koj den se pie toj sokot iso sport li kako se vikase vo cetvrtok imam punkcija a imam mnogu folikuli mi e strav da ne dojde do hiperstimulacija
Pocni si odma ako e se vo red zasto da gubis vreme dolg protokol trae otprilika 20 dena taka da odluci si sepak srekno kako i da se odlucis
Ауу лошо лошо. А за боцкање, не може на итна помош? Јас за прегнилот навечер одам таму(јули инф ). Ама од Струмица сум. Ние од помалите места секако не можеме постојано да се боцкаме во клиниката.