Собирам документи за ваучер и на ехо ми испадна циста.. Матичната вели дека и изгледа на corpus luteum, имало стаклена структура... Дали некоја имала ваква циста, дали самата пукнала/исчезнала или мора хируршки да се отстрани? Ми предложи да ми даде сликичка само од јајникот, да не се гледа цистата за во фонд, бидејќи не е прилепена на јајникот. Меѓутоа ако остане не верувам дека би ми правеле инвитро со неа. Искуства???
Дали некоја членка сега брзо правела инвитро преку фондот во Систина? Ми побараа копии од анализи, дали копиите треба да бидат со печат од фондот или чисто бараат за да се има увид каква е состојбата од хормони, амх, брисеви итн? Благодарам
@HelenD јас скоро правев, мене ми ги побараа копиите, се што имам поднесено во фондот да имаат и тие и јас им однесов само копии што имав без печат додатен и немав никаков проблем. Плус ми побараа спермокултура за мм и од двајцата копии од лични карти.
@HelenD да одма почнавме, стигнавме до пункција, но немав трансфер, не ми се оплодија јајце клетките.
Ако ти се преку мој термин може да ти ги испринтаат пак Секако нема да ги имаш сите..пример ехо и ПАП..
Devojki Sakam da ja pofalam Nadezhda Hospital vo Bugarija Transfer imam naredniot mesec, no do sega sum premnogu zadovolna od se kaj niv. Imaat najsovremena aparatura i rabotat so najnovi metodi za IVF i PGT, a odnosot im e maksimalno profesionalen i posveten. Navistina se cuvstvuvam sigurnа vo nivni race. Sekogas odgovaraat na poraki i prasanja navreme, bez da cekas so denovi. Sekoe prasanje go objasnuvaat detalno i so trpenie. I iskreno, na kraj celiot proces ispagja i poevtino od kaj nas, so podobri uslovi i povisoko nivo na usluga. Topla preporaka od mene
Девојки тие што поднеле дополнителни документи од прилика дали истата недела добиваат одговор? Јас денес директ во архива во Скопје ги поднесов.
I pap testot moze da go dobie,ako go pravela preku maticen...jas isto taka imav napraveno. Ako e na privatno isto moze da se zeme.
Тие преку матичната ми се,микробиолошките на државно а пап на приватно мислам. Би требало да ги има во електронска форма,ќе ја прашам. Ама инфективните скрининзи ми се од Генеа.