Никогаш немам рефундирано, многу ми е малтретирање, јас вака одвај наоѓам време да завршам се што ми треба. Фала тиии, кај сите да има успех
Не е воопшто исплатливо. Јас платив царина 3000 денари не се лажете да нарачувате од iherb. Не е како порано.
Здраво девојки Сакам да ве прашам дали некоја од вас имала успешно ИВФ со 3АА ембрион? Во ноември ми беше вратен еден ембрион со ист квалитет (3АА), но за жал беше неуспешно. Сега повторно се спремам за нов трансфер на еден ембрион со ист квалитет и би ми значело многу ако споделите искуства – дали ви успеало со 3АА? Ви благодарам однапред на сите што ќе споделат ✨
Zdravo dragi clenki se spremam za invitro so priroden ciklus pa sakam da prasam nekoja dali e imala iskustvo i dali nekoja e imala uspeh malku mi e strav znam deka e po nizok uspehot ama so doktorot se odlučivme i taka da probame
Јас ништо не чуствував и со двете бремености немав ниту гадење ниту повраќање ниту лошење од некоја храна се ми беше како кога не бев бремена а тест правев на 8-9 ден на 5 дневни ембриони и имав бледи црти
Zdravo dragi clenki da ve prasam od sto moze da bide bolka tamu dole okolu vaginata ili cervix, ne mozam ni sama da ja opisam bas tocno sto me boli i kaj me boli sega sum vo 8 nedela posle uspeshno invitro
Од бременоста...од ширење на матката постепено. Сум осеќала и како ненадејни, краткотрајни бодежи во анус. Се е нормално.
Супер е оценката. 3АА е слично по квалитет со 4АА и 5АА и сите тие се вбројуваат во најквалитетни. А искуства има различни и позитивни со полош квалитет и негативни со подобар...
Зависи дали се внесени на третиот или на петтиот ден. Јас со петтдневни правев на 8 ми ден и покажа цртка.Од симтоми имав само бодежи во јајниците.
jas sum med.lice da ti pojasnam, corpus luteum pretstavuva zolto telo, toa oznacuva, narodno kazano, deka matkata saka bebe i dokolku bi ostanala bremena toa zolto telo polno e so progesteron i ke ovozmozi da ja zadrzi bremenosta, taka da ne se plasi toa ne e opasna cista, so sreka i ne panici
Распитај се, можно е веќе на рецепта да одат клексаните, така се збореше да направат. Ако некоја членка во скоро купивала нека сподели.
Seuste se refundira, se zima potvrda od maticen doktor za primeni kleksani i treba da imas izvestaj od specijalist/transfuziolog deka treba da gi primas, smetkopotvrda so fiskalna/original i kopija, kopija od transakciska smetka, se popolnuva baranje od fond i se podnesuva, nisto komplicirano.
Kaj koj doktor pravese invitro primase li nekoj tableti kako blaga stimulacija ili sosema bese prirodno
Posle neuspesno in vitro so stimuliran ciklus imav uspeh na priroden. Postapka e ista (folikulometrija > punkcija > oploduvanje > transfer) samo bez lekarstva, hormoni… osven vitamini i kleksani po potreba (individualno e). Nema potreba od strav, poise jk na stimuliran ne se garancija samo statistika i kako sto rekoa povekje pati - ti treba samo edna! Ti posakuvam uspeh i srekja ))))))
Clenki, da li postoi vremensko ogranicuvanje za apliciranje za vtor vaucer posle poroduvanje? Odnosno, kolku vreme posle porod moze da se aplicira za vtor?