Ne se sekiraj zs dijagnozata na soprugot, so ivf ke obezbedat materijaln i ke oplodat si jajce kletka.So sreka
Здраво девојки Се спремаме за инвитро со ваучер. Сакам да прашам, освен ова што го покрива фондот, дали има уште нешто што ќе треба да се доплати?
Терапија после пункција и трансфер си плаќаш сама и евентуално ако надминеш од инекциите за стимулација.
Се ќе зависи од процесот. Ќе ти каже додатно докторот што ќе треба. Прогестерон како инјекции и вагиналети ќе требаш секако. Клексани додатно ако треба. Замрзнување ако изберете за понатаму. Ќе те води докторот али имаш секако трошоци кои не се покриени.
Намалена подвижност за ивф ти е најмал проблем. Битно е да има сперматозоиди. Ние бевме со таа дијагноза плус и јас со мојата и беше успешно. Само позитивно, ќе биде се.
Nie sme so astenozoospermija namalena podvizhnost ama toa go reshivme so ICSI metoda. Oligozoospermija kolku shto znam e slaba koncentracija na spermatozoidi. Vo sekoj sluchaj so suplementite i so konsultacija so doktor kje ti dadat nasoki. Ti posakuvam uspeh
Zdravo molam za sovet dali e normalno da se custvuvam neubavo ne mozam da definiram custvo blaga vrtoglavica neubavo custvo se bockam so triptoferm od 12.02 denes dobivam ciklus nekade nakaj 14:00 casot nisto posebno ne mi bese posle bockanjeto vo 16:40 ne mi e dobro osciliram celo vreme dva saati dobro posle pak ne dobro molam za vasi iskustva fala vi mnogu dali treba da se javam vo nju born tamu pocnav so invitro
Јависе кај сестрата и прашај подобро.тука може различни мислења да ти дават подобро да се праша таму кај што треба
Devojki, upatot sto go nosime vo ivf klininata za da se aktivira vaucerot kolku dena vazi, 7 dena ili 24h. Maticnata mi vika za Plodnost vazele 1 mesec a za Sistina samo 24h .. taka li e?
Според кој ден се замрзнати, ако се три дневни бластоцисти, тогаш се прави трансфер на 3 ден и обратно
Falaa ti mngouuu❤️ daj boze pozitivno do kraj , mislev testot deneska sto ja napraiv bese takov, a ovoj na slika e od vcera