Od toa kolku jajce kletki ima i kolku se oplodeni, ako se 2 ili 1i se somnevaat deka nema da izdrzat do 5ti den gi vrakjaat na 3tiot den
Нема врска кај мене беше само 1 јк ми ја вратија на 5 ден. На трет ден ги враќаат тогаш кога мислат дека подобро би се развивал ембрионот во матката.
Богами сестрата вчера по телефон ми рече ти земи го кога ќе дојдеш за контрола тогаш ќе ми го донесеш за систина зборам е сега ако важи 24 часа што тогаш пошто она ми рече иди понеделник земи го и ми објасни што како треба. Ме зачуди сега што да правам
Се јавив денес и ми рекоа нема важност така да не ма врска што рекоа важи 24часа нема важност упатот.
После 4 неуспешни трансфери во Систина, размуслувам дали да го пренесиме последниот ембрион во друга клиника или да го направиме и последниот во Систина (искрено немам веќе надеж, само би го направила во Систина затоа што незнам колку има поента да се пренесува еден ембрион). Машки фактор сме, кај мене се е во ред, до сега сите трансфери беа со бластоцисти со одличен квалитет, сите параметри кај мене одлично, но воопшто нема имплатанција...Единствено не направивме PGT, но др тогаш рече дека нема потреба... Дали некој имал пренос на ембрион во др клиника и дали ви дале нешто поразлична терапија? Дали можеби да сменам доктор во Систинa за последниов трансфер, некој со такво искуство? Искрено веќе паланирам да почнувам да собирам документи за нов ваучер. Која клиника би ми ја препорачале за машки фактор, Плодност, New Born или Fivi (и тоа е опција за без ваучер)?
Што испитавте после 4 неуспешни трансфери со бластоцити? Препорачувам тромобофилија да се испита и вродена и стекната и брис од ендометриум. Кај мене имаше бактерија која правеше проблем. Откако ја излечивме со антибиотик, успешно забременив. За дали да менуваш клиника, по мое, треба да процениш по тоа како пристапува докторот после неуспешните трансфери, дали менува нешто, дали предлага испитувања, едноставно, дали се труди да бара решение или секогаш е исти пристап?
Zdravo devojki Na 2 mart imam transfer so zamrznat embrion i iskreno sum i presrećna i mnogu vozbudena. Bi sakala da slušnam vaši iskustva – što pravevte posle transferot? Dali odmaravte ili se dvizevte normalno? Dali imavte simptomi vo prvite denovi? Sekoj sovet ili iskustvo mnogu ke mi znači vo ovie denovi na čekanje Vi blagodaram odnapred
Со првата бременост повеќе пазев и ми беше по ризична сега со втората со замрзнат најнотмално функционирав од почеток до крај нормално не кревав тешко не трчев но другото се си правев како и претходно утредента после трасверот се прошетав си бев на кафе и секој нареден исто супер поминав… опушти се и уживај се ке биде добро
Линијата ама баш убаво се гледа мојата и побледа беше еве ги сега едното 3 год едното 4 месеци само опуштено и со лесно нека ти е
Нема врска за систина дека е 24 часа јас сум го зимала порано 3-4-5 дена и ми важел за другите клиники незнам