Прават некоја сертификација. Имаат веќе воведено еден куп папири. Не е ништо ново. Главен аргумент за се им е тоа уште од јануари. По мене боби ќе користи одмор, а нема врска со ова. Не го пишуваат името на рака, ти ставаат алка пациент со ризик од пад и сл. Ништо суштинско.
Значи ништо што би ме засегнало мене со процедурата во мај.Ајде нека одмори Боби ако решил,па релаксирано да ме води нареден циклус
Ne ocajuvaj,na mnogu im se ima sluceno da na domasen test im pokaze negativen,a na krv da pokaze bremenost,moe mislenje pocekaj do cetvrtok,pa napravi test na krvta
Mozebi malku ke zvuci smesno,ama zenski sme si i familija sme si,pa ke vi kazam.Ova mi se slucuva vtor pat,pri odmaranje doziveav orgazam,hormoni mi luduvaat,apstinencija veke 3 meseci i se si ima svoj udel.E sega,nesto me sece stomakot,mmi e strav nesto da ne se slucilo,znaci se e nesvesno,mozebi si pravam film,samo si zamisluvam,ama psiha me ubiva.Ne me osuduvajte,ne e nesto svesno,namerno napraveno
Beta hcg raste na sekoi 48 casa,ne se znae koga e dojdeno do bremenost,taka sto ne ti velam deka ima 100% sansi,ama pak proveri si
Zenicki,tie sto ostanavte bremeni,na prvata sredba so doktorot nosevte li nesto podarok za blagodarnost,..neznam kako,jas utre prv pat ke odam na pregled
Ova ko sto citam veke bolnicite za vestacko oploduvanje stanaa kako pazar,enter i pecatat samo pari. @mdb kako prvo nie ovde ne sme kompetentni da odgovorime dali e podobro da odis po dolg ili kratok protokol,toa e razlicno i od sostojbata na zenata,vozrast,matka,hormoni,ginekologot treba da odluci po koj pat ke vrvis.Site se naucija dojdi i za dve nedeli transfer,ako ne bide zdravje ke probate uste ednas,cinis na izlet odis. Vo vrska so transferot na embrionite na 2 den vo Sistina ako toa se pravi kako rutina voopsto ne e vo red, Eve jas imav 15 folikuli i site bea polni,mm dva pati ostavi materijal i edvaj ostanaa 5 embrioni na vtor den.Do petti den ili blastocisti imase samo dve,a drugite ne cinea nit za zamrznuvanje.E sega kade e logikata od vtor den moze embriologot ke gi vrati bas tie sto se poslabi.Se na se jasno mi e deka se e sreka,no potrebno e malku poodgovorno da se odnesuvaat doktorite,bidejki stanuva zbor za mnogu osetliva rabota koja psihicki te unistuva.
da ne znae covek kaj da odi i kako da postapi bas kako pazar eve i jas se soociv so uste edno razocaruvanje i za vtror pat stvarno ne znam kaj da odam
Ana mora da proveris preku krv mene toa domasnite testovi mnogu stres mi pravea i niednas ne vidov dve crtki, resiv ova poslednovo preku krv da proveram, se nadevam deka e gresen testot. Sakambebe se e toa tolku normalno sto mislam zaradi hormonite i potrebata e pogolema, nisto ne e strasno zosto zeni si imaat odnosi vo bremenost, a toa sto dobivas povremeni bolki e mnogu normalno i ke gi ima postojano taka mi rece doktorot zosto matkata se siri, bebceto raste i uste mnogu, mnogu drugi promeni
me boli celiot dolen del,kako grcevi imam,aman veke,okolu besikata se me boli,zosto ne e se normalno aman
Надежта е се за оние кои немаат ништо, а можеби ти имаш бебче во мешко. Не се откажувај, држам среќа за висока бета.. Те гушкам тестот не го направи со утринска мокрача постојат шанси
Toa e tooolku normalno i mene mi se ima sluceno, ne mi se veruvase hahahah isto na samiot pocetok, i se ispaniciv, ama se e ok i normalno, hormoni, a apstinirame predolgo i se igra nasiov mozok malce so nas nisto ne se grizi, se slucuva