Матичната го поднесува тоа и јас незнаев па кога поднесував документи тие во фондот ми објаснија како што. Мојата матична е нова па немаше абер од ова и ме вртеше натаму наваму па дур 28.01 го пратила по емаил тоа и затоа толку многу се изначекав
Koj Ubiquinol go pies na koja firma i po kolku mg dnevno ? Pijam metlirana folna i metilirana b12, vit D, omega pocnav so suplementi i jas mi ostana da kupam CoQ10 ili Ubiquinol
Јас бев со амх 0.2 и машки фактор кај доктор Татјана во Њу борн. Првото беше неуспешно за второто ми смени терапија а во меѓувреме јас почнав со здрава исхрана, пешачење и суплементи за да го подобрам квалитетот на јк. Второто беше успешно, се породив во 40+ се беше во ред само јас одбрав да си седам паталошка. Првиот пат извадија 1 јк се оплоди ама не се фати. Вториот пат извадија 2 јк едната се оплоди стигна до бластоциста 5АА. Јас од доктор Татјана сум презадоволна. Пред точно една година го правев второ ивф. Оди на консултации па ќе си одлучиш.
Ima li nekoja sto piela antibiotik pred procedura? Mi prepisa opst maticen antibiotik skoro mesec kaslam. Treba da gi pocnam denes no isto taka ke pocnam i so stimulacii burselin ke bockam. Se plasam da ne ima nekoe vlijanie antibiotikot ili nema vrska
Подобро е да се консултираш со ИВФ специјалистот. Важно е да се утврди причината за што кашлаш– на пример, ако се работи за бронхит или некаква активна инфекција, често препорачуваат одложување на постапката. Активната инфекција може да влијае и на прифаќањето на ембрионот од страна на матката, ( активира имунолошки одговор и го зголемува воспалението во телото може да влијае на имплантацијата). Но доколку е лесна настинка не би требало да има влијание. Па затоа е најсигурно прво да добиеш стручно мислење.
Девојки,сега се јавив во фонд. Денес има комисија,до крај на ден ќе имало на маил одговор дали ни се одобрени ваучерите.
Стискам палци за сите што чекаат. Ама ме загрижи членката горе што кажа дека морало некој мејл од матичната за да можат да ги разгледаат.
Јас уште кога бев кај матичната да ги средиме документите,ден пред да ги носам во фонд,она пушти маил до фзом.
Zdravo clenki. Vo momentov spremam dokumenti za da podnesam za vaucer i se spremam za ivf. Zaradi nizok amh (0,95) ke podnesam so preporaka da se napravi direktno ivf bez da odime na inseminacii. Dali na nekoj mu bilo odobreno so vakov amh direktno za ivf? Kaj maz mi imase Asthenozoospermija no ja sredivme so terapija od 3 meseci, sega spermogramot kaj nego e ureden. Dopolnitelno sakav da prasam sto drugo bi mi preporacale da ispitam pred da go napravam ivf? Imam ispitano proodnost na kanali i pravev histeroskopoja za otstranuvanje na polip i T shaped matka. Se mislev da ispitam i trombofilija zatoa sto lani imav eden spontan vo 6ta nedela (pred srceva reakcija) pa nekako mi e celo vreme na misla no iskreno ne znam sto tocno da ispitam i kade. Vo momentov pijam Ovunorm, metilirana folna i vitamin D pa sekoja preporaka za sto dopolnitelno bi mozela da napravam pred da go napravam invitroto e dobredojdena.
Јас фатив грип пред ивф. На пункција имав температура а на трансфер кашлав многу лошо ама антибиотик не ми дадоа и кажав дека ќе правиме ивф рече тогаш само природно и парацетамол за температура. Пиев чаеви и мед со кромид ми помина така. Не знам зошто ти препишале антибиотик ама кажи му на матичниот дека се спремаш за ивф и кажи му и на докторот што ти го води процесот да видиш што ќе те советуваат.
Maticnata treba mejl da pusti vo fondot pred da gi odneses dokumentite vo fondot neli ti go pobara koji ti e mejlot za da pusti ona Baranje vo fondot ona prvo treba da pusti Baranje posle ti si gi podnesuvas dokumentite vo fond i posle ke si cekas odgovor od fondot da ti stigne na mejl
Za toj transfer sto ti bese uspesen zboruvas taka? Pa opst maticen ko maticen odma atibiotik dava so moze drugo za pokaceni leukociti da dadat