Женчиња едно прашање, имамо хемороиди и ги мачкав од Лимес, хемолим ,пред некое време правев трансфер дали е дозволено да се користи нешто за хемороиди или не
Девојки,втор ден сум на Кломифен и се подув во стомакот. Претходно ги имам пиено но не бев така. Искуство некое?
Jas ispitav vo Biotek i toa so upat od matichen ginekolog, mislam deka okolu 1500 denari plativ genetski panel so 12 polimorfizmi
Здраво храбри женички Ги собрав сите документи и конечно ги пуштив. Ама нешто многу ме изнервира матичната, фсх ми е 17, демек ќе ми даделе право со донирани јајце клетки. Амх не правев, не пуштив, а пуштив и фсх со резултат 9.24 нормална вредност) пред тој првиот. Инаку сум 40г.Поднесов за второ дете. Вториот резултат кога го правев бев нервозна под стрес и си велам од тоа е. Дај боже да биде добро и да чекам да одобрат за ивф, без проблем. Верувајте колку ми се плачеше кига ми рече така, ми идеше да ја треснам една. Сите др резултати се ок.
Pak jas so prasanja za vtor vaucer - pak treba za proodnost na jajovodi da se podnese tj snima od novo ili se dostavuva staroto ili kako?
Spermogramot go sredivme so terapija od Impril i Gametix. Terapijata ni ja dade urologot Mickoski od Sistina i od sesrce vi go preporacuvam ovoj doktor, eden od najdobrite doktori koi gi imam zapoznaeno. Mu ja preporaca terapijata na soprugot za 6 meseci no nie na 3 meseci veke vidovme podobruvanje i sega dijagnozata e Normozoospermia. Inaku kaj nas problemot bese namalena podviznost na progresivni spermatozoidi. Prvicno bese 13% a so terapijata sega e nad 30%. Moram da napomenam i deka soprugot e fizicki mnogu aktiven, ne e pusac i vo ovie 3 meseci skoro celosno go isfrli i alkoholot.
Дали пред да почнеш со терапија ти бараше дополнителни испитувања? Колку време чекаше за термин кај неа? И дали се чека многу?
Ама зошто воопшто си го пратила резултатот каде ФСХ ти е 17? Со овој резултат, многу веројатно ќе ти побараат АМХ и ако е низок ќе ти одобрат ваучер со донирани. Па ќе треба да праќаш молба, па ако ја прифатат, да ти одобрат еден ваучер со твои јајце клетки. Затоа ти изреагирала матичната, таков е протоколот.
Да, ама на првиот резултат ми беше 9.24,не беа сите хормони, немаше реагенси( во август) а потоа во октомври ги направив сите.( 17 изл резултат) др се во ред. ЗА да припазаме на др резултати со траењето, А и ако сакаше она да ми излезе во сусрет ќе ми кажеше почекај малку провери го пак, пиј ова или она... Дај боже да можам со свои да правам Мојава мат треба да ја молиш за некои раб и дури не објаснува многу.. Здравје нека е планирам и да ја сменам
Девојки малце на страна од темата извенете, ама баш во оваа често читам дека сакате да смените матична. И јас сум иста, баш кога собирав документи за ивф ме разочара, ме закочи нешто па сама лутав барав плакав на приватно само за да стигнам и пред истекување аплицирав. Има ли некоја што е задоволна да препорача некоја ординација, да се одговорни и посветени. Во групата гинеколози исто поделени мислења читам.
Devojkii moi deneska napraiv transfer aj ve molam kazete mi iskustva, sto da jadam da pijam dali da lezam celo vreme vo krevet , sekoja poraka bi mi pomagalo mnogu